Καθιστική διαμαρτυρία Βαρουφάκη μπροστά από αστυνομικούς

Καθιστική διαμαρτυρία Βαρουφάκη μπροστά από αστυνομικούς
Καθιστική διαμαρτυρία από το ΜέΡΑ25
Eurokinissi

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν ο Γ. Βαρουφάκης και οι βουλευτές του ΜέΡA25 όταν τους απαγορεύτηκε να συνεχίσουν την πορεία τους, αψηφώντας τα μέτρα απαγόρευσης λόγω κορονοϊού, προς την αμερικανική πρεσβεία.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με 6 βουλευτές του κόμματός του ξεκίνησαν από το Πολυτεχνείο για την πρεσβεία των ΗΠΑ. Ωστόσο, η πορεία τους διακόπηκε στο ύψος του ΝΙΜΤΣ από τις αστυνομικές Αρχές, με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και τους υπόλοιπους βουλευτές να κάθονται στο έδαφος και να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Σημειώνεται πως ο Γ. Βαρουφάκης πέρασε από τα μπλόκα της Αστυνομίας κοντά στη Βουλή επιδεικνύοντας τη βουλευτική του ταυτότητα και απαντώντας στον ανώτατο αστυνομικό που του υπενθύμισε ότι απαγορεύεται να περάσει, ότι η απόφαση δεν είναι συνταγματική και ότι οι διαταγές που έχει η Αστυνομία «προσκρούουν στο Σύνταγμα».

Νωρίτερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σε ανάρτησή του στο Τwitter είχε τονίσει ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο θα πραγματοποιηθεί από ολιγομελή αντιπροσωπεία του κόμματος λόγω των συνθηκών με την πανδημία του κορωνοϊού. «Τα μέλη μας στο σπίτι, 7 βουλευτές στην πορεία», έγραψε μεταξύ άλλων.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ 25 έφτασε στην κεντρική είσοδο στην Πατησίων κρατώντας πλακάτ, στα οποία ήταν γραμμένα συνθήματα για τη Δημοκρατία, όπως «Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη Δημοκρατία».

«Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολειά από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης.

«Είμαστε εδώ για τη νεολαία μας, τη νεολαία του ΜέΡα25, τα μέλη μας, και τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν την πρότρυνση της Πολιτικής μας Γραμματείας να μην έρθουν σήμερα στην πορεία για να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα. Είμαστε επτά βουλευτές με αποστάσεις, που συμβολίζουν ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έχει καταξιωθεί, πλέον, μέσα από την ιστορία ως μία κορυφαία στιγμή που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός κατεστημένου που υπονομεύει την υγεία, την παιδεία, τη δημοκρατία, την ελευθερία και εντέλει την αξιοπρέπεια», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.