Κάθειρξη 7 ετών, με αναστολή, στον Ανδρέα Μαρτίνη για το Ερρίκος Ντυνάν

Κάθειρξη 7 ετών, με αναστολή, στον Ανδρέα Μαρτίνη για το Ερρίκος Ντυνάν

Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον άλλοτε επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη, για την υπόθεση των «δωρεάν νοσηλίων» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο του χορήγησαν ανασταλτικό στην έφεση οπότε δεν παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την κατηγορία της απιστίας που του αποδίδεται, ο κ. Μαρτίνης επιφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά, την περίοδο 2007 έως 2010. Η τακτική του κ. Μαρτίνη φέρεται να ζημίωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 22 εκατ. ευρώ και αφορούσε περισσότερες  από 8.100 περιπτώσεις.

Μεταξύ τους τρείς πρώην πρωθυπουργοί, με τις οικογένειες τους, η μητέρα ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού, υπουργοί και βουλευτές, εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι, σκηνοθέτες και πρώην γενικοί γραμματείς Υπουργείων. Κάποιοι απο αυτούς πλήρωσαν τα νοσήλια όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Όπως δήλωσε, ωστόσο, ο συνήγορός του, Θοδωρης Μαντάς: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε ποινή καθείρξεως επτά ετών, με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση.

Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

Φωτογραφία intime news