Στοιχεία για τις πιέσεις από τον «Ρασπούτιν» κατέθεσε η Ελ. Ράικου

Στοιχεία για τις πιέσεις από τον «Ρασπούτιν» κατέθεσε η Ελ. Ράικου

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που διενεργούν ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, κατέθεσε σήμερα η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Σημειώνεται πως η κατάθεση της κ. Ράικου θεωρούνταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς ήταν η πρώτη που είχε κάνει αναφορά μέσω κύκλων της, τον Οκτώβριο του 2018, σχετικά με παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο («Ρασπούτιν»), ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του αντεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη και προσκόμισε έγγραφα τα οποία είχε καταθέσει και κοινοποιήσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δεχόταν.

Νωρίτερα, έπειτα από σχεδόν 1 ώρα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος ήταν στη λίστα των δέκα πολιτικών προσώπων που στάλθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αφού απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr, ο κ. Στουρνάρας, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου, ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.