Κατέρρευσε το κυβερνητικό αφήγημα περί ευρωπαϊκής «δυσαρέσκειας» για Μητσοτάκη

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
-A +A
Κατέρρευσε το κυβερνητικό αφήγημα περί ευρωπαϊκής «δυσαρέσκειας» για Μητσοτάκη

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Η αδυναμία του Μεγάρου Μαξίμου να δημιουργήσει και να επικοινωνήσει αφηγήματα καλά κρατεί. Η δυστοκία των τελευταίων δύο μηνών δείχνει να μην έχει τέλος για την κυβέρνηση που αδυνατεί να διαμορφώσει πλέον τη δημόσια ατζέντα και μοιάζει τελικά να “πέφτει η ίδια στην παγίδα που στήνει” κάθε φορά.

Τελευταίο παράδειγμα, η επικοινωνιακή “εκστρατεία” του Μαξίμου με αποδέκτες τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έχοντας ως αντικείμενο την μεταφορά στις Βρυξέλλες των όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί συναλλαγής του σκοπιανού με το ζήτημα των συντάξεων.

Απώτερος ασφαλώς στόχος, η έκφραση σχετικών παραπόνων από την πλευρά της Ευρώπης προς τον πρόεδρο της ΝΔ.
Ένας στόχος που ουδέποτε ,όπως όλα δείχνουν, έγινε πράξη.

Το σκηνικό που με τόση επιμέλεια επιχείρησε να διαμορφώσει η κυβέρνηση διέλυσε η τοποθέτηση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον κ.Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας εμπράκτως την στήριξη του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης ευρωομάδας, στην ΝΔ.

“Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός” τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Μία ακόμα απόδειξη που τείνει προς την ίδια κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε από την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, έχοντας στις αποσκευές του μόνο τη “δυσαρέσκεια” Μοσχοβισί προς την πλευρά Μητσοτάκη και τίποτα άλλο. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση γενικευμένης αρνητικής διάθεσης προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα είπε για το σκοπιανό τότε σίγουρα θα υπήρχαν και άλλες παρόμοιες διαρροές.
Παρόλα αυτά σχεδόν τέσσερα 24ωρα μετά, “ούτε φωνή ούτε ακρόαση” από τα κέντρα των Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύβει ότι η πιο πιθανή περίοδος για τη διενέργεια εθνικών εκλογών είναι ο Μάιος. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά ο εκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ με εξαγγελίες συγκεκριμένων μέτρων ανακούφισης πληθυσμιακών ομάδων (παροχή 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, αύξηση του κατώτατου μισθού) αλλά και με συνεχή αποδόμηση των κυβερνητικών θέσεων και επιλογών.

Μία αναφορά του προέδρου της ΝΔ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ήταν αρκετή για να αποτυπώσει την στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Στη χθεσινή μου ομιλία που διήρκεσε μια ώρα και δέκα λεπτά, αφιέρωσα μόνο τα δέκα στον κ. Τσίπρα. Μία ώρα ήταν ο θετικός μας λόγος, αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες για την καθημερινότητά τους. Η κοινωνία λέει όχι πόλωση” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 20/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα