ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Καταθέτει σήμερα ο Σταύρος Κοντονής για τη Novartis

Καταθέτει σήμερα ο Σταύρος Κοντονής για τη Novartis

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου καταθέτει σήμερα, για πρώτη φορά, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο των ανακριτικών διαδικασιών για τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis σχετικά με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Κοντονής θα καταθέσει για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που είναι το κεντρικό πρόσωπο που παραπέμφθηκε με απόφαση της Βουλής για σειρά αδικημάτων, όσο και γενικότερα για τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών για την υπόθεση που σχετίζεται με την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να εξεταστεί και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρασκηνιακές παραδικαστικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μιωνή έχει κληθεί σε κατάθεση στις 22 του μήνα από την ανακρίτρια.

Η ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου μετά από την περιπέτεια της υγείας της, λόγω covid, συνεχίζει τις ανακρίσεις με την εξέταση δικαστικών λειτουργών, που έχουν καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο τους από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει πολιτικοί (Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παν. Πικραμένος, Δημ. Αβραμόπουλος και άλλοι) καθώς και οι εισαγγελείς Ελένη Ράικου, Παναγιώτης Αθανασίου και Ιωάννης Αγγελής.