Κατάθεση τροπολογίας από Μητσοτάκη για κατάργηση μείωσης του αφορολόγητου

Κατάθεση τροπολογίας από Μητσοτάκη για κατάργηση μείωσης του αφορολόγητου

Του Γιάννη Τρουπή

Το «γάντι» πετάει στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την πρόθεση, τουλάχιστον στα λόγια, της κυβέρνησης για κατάργηση της  μείωσης του αφορολόγητου.

Με συνέντευξή του στον Αντέννα ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου μόλις ανοίξει τις εργασίες της η Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

«Εμείς καταψηφίσαμε τη μείωση του αφορολόγητου και τη Δευτέρα με το που ανοίξει η Βουλή η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. Προκαλώ λοιπόν τον κ. Τσίπρα αντί να υπόσχεται στα λόγια ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να την προσυπογράψει» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης. 

«Με χλεύαζε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσα για μείωση φόρων, το αφορολόγητο ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει από 1/1 νέους έτους στα 5.600 ευρώ, θα χάσουν ένα μισθό.

Η  μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι οριζόντια και η μείωση φορολογίας στα μερίσματα αφορά τη μικρομεσαία επιχείρηση. Δεν πρόκειται να καταργηθεί ο 13ος μισθός πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα fake news» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης περιγράφοντας το πλαίσιο των οικονομικών του προτάσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως σημείωσε ότι την περίοδο αυτή δεν υπάρχει η δυνατότητα 13ης σύνταξης εξαιτίας της κατάστασης της οικονομίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η ΝΔ με το άνοιγμα της Βουλής θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας επισημαίνοντας ότι  «ο πολιτικός του βίος είναι χυδαίος και φασιστικός».

«Ο κ. Πολάκης έχει πει "να βάλουμε 2-3 φυλακή για να κερδίσουμε εκλογές", ότι θα θάψει δημοσιογράφους κάτω από τη γη. Η επίθεση στον Σ. Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πρόταση μομφής ήταν ηθική υποχρέωση για να επαναφέρουμε έναν κώδικα αξιών στην πολιτική», ξεκαθάρισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Καλαμάτα ήταν απολύτως ξεκάθαρος.«Κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις σαΐτες της Καλαμάτας αλλά και στις μπαλωθιές. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ανεξάρτητη χρήση όπλων και να μην έχουμε άλλα τραγικά περιστατικά».

«Είναι λυπηρό ο κ. Τσίπρας να δίνει κομματική διάσταση στην απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής» τόνισε χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άστοχη» την πρώτη τοποθέτηση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. 

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων τόνισε ότι το 3,5% πλεόνασμα δεν είναι θέσφατο.

Σε σχέση με τις επερχόμενες ευρωεκλογές και τους στόχους της ΝΔ ο κ.Μητσοτάκης οριοθέτησε το πλαίσιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης . “Στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Το μήνυμα που πρέπει να βγει το βράδυ των εκλογών είναι ότι η πολιτική αλλαγή έχει ήδη συντελεστεί .Θέλω μεγάλη διαφορά στις Ευρωεκλογές” επεσήμανε λέγοντας ότι η ΝΔ ανήκει στη μεγάλη πολιτική οικογένεια του ΕΛΚ και στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ , ενώ με αφορμή τις ισπανικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε ποιον θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μία ήταν στο πλευρό του Ιγκλέσιας των Podemos και τώρα πανηγυρίζει τη νίκη του Πέδρο Σάντσεθ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την Χρυσή Αυγή.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της. Αυτό έχει πλέον αποκαλυφθεί στα μάτια των πολιτών σε πολλές περιπτώσεις, όπως στον διορισμό Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο ότι κυβέρνησε με ένα κόμμα πιο δεξιά της ΝΔ επί τέσσερα χρόνια, στον τρόπο που και σήμερα ακόμα καλύπτει τον Πάνο Καμμένο, στον τρόπο που έψαχνε ο ΣΥΡΙΖΑ τους 200 ψήφους για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, στο πώς δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της ΧΑ εδώ και τέσσερα χρόνια.
Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για πολιτική δίκη, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της ίδιας της Χρυσής Αυγής”, συμπληρώνοντας ότι το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά είναι μια ισχυρή αστική, φιλελεύθερη, λαϊκή κεντροδεξιά.

Για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ως κυβέρνηση θα προστατέψει το brand Μακεδονία, τις ελληνικές επιχειρήσεις, την ίδια την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε μάλιστα και τις προθέσεις του για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.  “...Και αυτοδύναμος να είμαι θα επιδιώξω ευρύτερες συναινέσεις, ο ελληνικός λαός δε θα στείλει μήνυμα συγκυβέρνησης ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ πάντως που θα εκφράσει αυτή την πολιτική.

Την επόμενη μέρα προοπτική συνεργασίας ΝΔ με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα μορφή δεν υπάρχει” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.