Κατάθεσε στον Εισαγγελέα ο Π. Καμμένος για τις βίζες  στο ΥΠΕΞ

Κατάθεσε στον Εισαγγελέα ο Π. Καμμένος για τις βίζες στο ΥΠΕΞ

 

Κατάθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς έδωσε την Παρασκευή ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος μετά τις καταγγελίες του για παρανομίες με τις βίζες στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «ξεκίνησε η προκαταρκτική για τον διαγωνισμό του υπουργείου Εξωτερικών για τις βίζες και χαίρομαι που ανέλαβε η συγκεκριμένη εισαγγελία γιατί έχει την εμπειρία και τα μέσα σε θέματα διαφθοράς».

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία «και ποινικά και εθνικά και πολιτικά. Η κατάθεσή μου ήταν η αρχή. Προσκόμισα αρκετά στοιχεία και θα συνδράμουμε με όποια στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Όσον αφορά για το αν η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί στη Βουλή, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως «οι υποθέσεις που πάνε στη Βουλή οδηγούνται εκεί για να υπάρξει συγκάλυψη των αδικημάτων. Ας ξεκινήσει η έρευνα για τα υπηρεσιακά στελέχη και αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, τότε, ας πάει στη Βουλή».

Ο κ. Καμμένος είναι ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε από την Εισαγγελία να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος θα πρότεινε σειρά μαρτύρων στην Εισαγγελία για να καταθέσουν, ανάμεσά τους και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.