Ψηφίστηκε η τροπολογία για την επιστροφή 85 εκατ. ευρώ στους υπερθεματιστές

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την επιστροφή 85 εκατ. ευρώ στους υπερθεματιστές

Από το… ταμείο πρόκειται να περάσουν οι 4 υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών, αφού ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς κατέθεσε τροπολογία με την οποία επιστρέφει τη δόση, ήτοι περί τα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Η τροπολογία ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι «ποσά τα οποία είναι επιστρεπτέα στους ανωτέρω ως καταβληθέντα για τη δόση του τιμήματος, παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη φορολογική διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί.

Όπως τονίζεται στην τροπολογία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, «δεν επιστρέφονται ποσά, τα οποία μέχρι την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης διάταξης, ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί».

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε σε κύρωση διακρατικής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν στον τομέα της γεωργίας, η οποία ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο, κατά τα λοιπά λαλίστατος, Νίκος Παππάς δεν προσήλθε στη Βουλή για να στηρίξει την τροπολογία, αλλά άφησε την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι παλαιότερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δεν έχανε ευκαιρία να μιλήσει στην Ολομέλεια για τις τηλεοπτικές άδειες, τώρα ωστόσο δεν είπε ούτε κουβέντα. Μάλιστα, η κυρία Παπανάτσιου το μόνο που έκανε ήταν να διαβάσει την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και τίποτα παραπάνω…

Δείτε την τροπολογία εδώ.

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

 

 

Φωτογραφία: SOOC