Καταγγελία Βρούτση: Ο νομικός σύμβουλος του νέου διοικητή ΕΦΚΑ χρωστά 100.000 ευρώ από εισφορές

Καταγγελία Βρούτση: Ο νομικός σύμβουλος του νέου διοικητή ΕΦΚΑ χρωστά 100.000 ευρώ από εισφορές

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της ακρόασης του νέου διευθυντή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι ο νομικός σύμβουλος του υποψήφιου νέου διοικητή του ΕΦΚΑ είναι συνειδητός «μπαταχτσής» και συγκεκριμένα ότι χρωστάει 100.000 ευρώ  από ασφαλιστικές εισφορές.

«Το επιβεβαιώνετε, ότι ο άνθρωπος που διορίσατε ως ασπίδα στο ασφαλιστικό σύστημα είναι ο άνθρωπος που χρωστάει 100.000 ευρώ συνειδητά γιατί δεν πιστεύει στην ασφαλιστική συνείδηση», είπε και εκτίμησε ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ηθικό ζήτημα. Ο κ. Βρούτσης προσκόμισε στην επιτροπή  και το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο διορίστηκε ο Παναγιώτης Καραπούλιας, δικηγόρος από το Αγρίνιο.

Από την πλευρά του ο κ. Σέμπος κάλυψε πλήρως τον νομικό του σύμβουλο. Είπε ότι δεν επιβάλλεται ούτε από το νόμο να ζητάει πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας και προσέθεσε ότι όταν ανεδείχθη το θέμα δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι έγινε και καταγγελία εναντίον του κ. Καραπούλια με αποτέλεσμα να παρέμβει η γενική επιθεωρήτρια, Μαρία Παπασπύρου.

«Εδόθησαν οι  εξηγήσεις και ο ίδιος υπέβαλε το αίτημα για να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα», υπογράμμισε επίσης, ενώ αποκάλυψε ότι υπέβαλε και την παραίτησή του, η οποία προφανώς δεν έγειν δεκτή από τον κ. Σέμπο. «Οι εξηγήσεις και τα δεδομένα δεν δικαιολογούν ότι έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να μην είναι εκεί. Ξέρω καλά τις δυσκολίες που έχουν κάποιοι συνάδελφοι», υπογράμμισε ακόμα, βγάζοντας λάδι τον νομικό του σύμβουλο.

Φωτογραφία intime news