Κατά της άρσης ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου ψήφισε ο Χρ. Βερναρδάκης

Κατά της άρσης ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου ψήφισε ο Χρ. Βερναρδάκης

Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει κατά της άρσης ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου; Κι όμως ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης ήταν ένας από τους έξι που καταψήφισαν στην ονομαστική ψηφοφορία που έλαβε χώρα στη Βουλή. Ωστόσο πριν από λίγη ώρα , στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε πως έκανε λάθος από κούραση.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκουδήμος αλλά και τέσσερις βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, οι Μάριος Γεωργιάδης, Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλλας και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Την ίδια ώρα, «παρών» ψήφισαν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας. Για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, η πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή 195 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη ότι προέτρεψε, κατά τη διάρκεια παλαιότερης ομιλίας του, τους παριστάμενους σε πράξεις βίας.

«Όχι» στην άρση ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον κ. Καμμένο, από τους 203 παρόντες βουλευτές, καταψήφισαν οι 157, 21 ψήφισαν υπέρ, ενώ 25 είπαν παρών.  Ο κ. Καμμένος έχει έρθει αντιμέτωπος με μήνυση που αφορά σε πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο που ενοικιάζει το κόμμα από τον πατέρα του.

Α. Δ.