Κάπα Research: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Κάπα Research: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Διευρύνθηκε η «ψαλίδα» στη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεχίζει την ανοδική του πορεία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research η οποία καταγράφει και την αντίδραση των πολιτών απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, την ονοματολογία και τη συνεδρίαση του Eurogroup για το χρέος. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, η Νέα Δημοκρατία αποκτάει σταθερό προβάδισμα, καθώς αυξάνει τα ποσοστά της στην πρόθεση ψήφου στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες (23,3% ΝΔ, 17,8% ΣΥΡΙΖΑ), έναντι 4,4 ποσοστιαίων μονάδων που κατέγραψε η προηγούμενη έρευνα τον περασμένο Απρίλιο. 

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός για τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύει τη θέση του, καθώς υπερτερεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και φτάνει το 31%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 24%. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενισχύθηκε κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες. 

Αισθητή διαφορά παρουσιάζει η ΝΔ στην παράσταση νίκης, λαμβάνοντας ποσοστό 62%, με το ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 23%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 15%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εκτός Βουλής παραμένουν οι ΑΝ.ΕΛ., αφού τα ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 3%.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία Αθήνας- Σκοπίων, ενώ το 30% έχει θετική άποψη. Στο πεδίο της οικονομίας, το 47% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup. Επιπλέον, το 43% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 30% εκτιμά ότι θα παραμείνει στάσιμη και το 25% ότι θα βελτιωθεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ερώτημα πως κρίνουν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, σε ποσοστό 69% εξέφρασε αρνητική άποψη, εν αντιθέσει με το 29% που απάντησε θετικά.

Φωτογραφία: Intimenews