ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Μ. Κόνσολας για τουρισμό: Κάναμε ό,τι καλύτερο για να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Κάναμε ό,τι καλύτερο για να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα ανακάμπτει στον τουριστικό τομέα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών, εξέφρασε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας από την Αρχαία Ολυμπία, προσκεκλημένος του δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου ως πολίτης της χώρας αλλά και ως κοσμοπολίτης σ’ αυτή την παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού και αξιών» τόνισε ο κ. Κόνσολας, προσθέτοντας: «Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου, ήρθα να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου σ’ αυτό τον τόπο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει παρόν αλλά και μέλλον. Αυτή η παρακαταθήκη των αρχαίων προγόνων, μας δίνει ενέργεια για να προχωρήσουμε όλοι μπροστά».

Χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε ωστόσο ότι «μπορέσαμε αυτή την περίοδο να ανατάξουμε τις αξίες μας, να θυμηθούμε τον άνθρωπο, να θυμηθούμε από πού ξεκινήσαμε. Η ελάχιστη ανταπόδοση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι η Ολυμπία έχει δικαίωμα στον τουριστικό ορίζοντα της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου».

Ο κ. Κόνσολας τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ελληνικός τουρισμός περνάει τη μεγαλύτερη κρίση και η κυβέρνηση έκανε ό, τι καλύτερο γινόταν για να στηρίξει πρώτα τους εργαζόμενους και κατόπιν τις επιχειρήσεις: «Δώσαμε πόρους από τον δικό μας προϋπολογισμό αλλά και από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του τουρισμού. Όλοι μαζί καταφέραμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα είναι από τις ασφαλέστερες στον πλανήτη και η Ελλάδα είναι πρώτη παγκόσμια επιλογή και προορισμός μεταξύ 12 χωρών που αποτελούν τουριστική αγορά. Ξεκινάμε από μηδενική βάση και όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι πολύ σημαντικό μέσα σ’ αυτή την κρίση να πάρουμε ένα μεγάλο κομμάτι από μια μικρή πίτα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ