Καλωσορίζουμε τσιγγάνους και μετανάστες στις ομιλίες μας

Καλωσορίζουμε τσιγγάνους και μετανάστες στις ομιλίες μας

«Τους καλωσορίζουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στηλιτεύοντας όπως είπε σχόλια αναφορικά με τη συμμετοχή τσιγγάνων και μεταναστών στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να δώσει μια απάντηση για τις μεταφορές ρομά από διάφορες πόλεις της Ελλάδας με λεωφορεία.

Σε μια ομιλία όπου κυριάρχησε η εμφυλιοπολεμική ρητορική ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας πως με αυτή η Ελλάδα κέρδισε το όνομα «Μακεδονία» καταγγέλλοντας όλους όσοι αντιδρούν ότι επιχειρούν να ψαρέψουν ψήφους στα «θολά νερά της ακροδεξιάς»

Την ίδια όμως στιγμή ζήτησε από κάθε πατριώτη να πει "όχι" σε όσους «προωθούν τον διχασμό και σε όσους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, και τα συμφέροντα της ελίτ που εκπροσωπούν, δεν διστάζουν να διχάσουν». Και αυτό την ώρα που ο ίδιος έθετε διαχωριστικές γραμμές.

Είναι χαρακτηριστική η επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ν.Δ. την οποία κατηγόρησε πως έχει σχέδιο που είναι «πόλεμος στους πολλούς και κέρδη στους λίγους κι εκλεχτούς. Το σχέδιό της είναι το ΔΝΤ ξανάρχεται και μάλιστα μιλάει ελληνικά με βαυαρική προφορά, όπως μιλά ο Βαυαρός κ. Βέμπερ, τον οποίο στηρίζει η ΝΔ για την προεδρία της Κομισιόν»

Μίλησε δε για «μαύρο σχέδιο« και προσπάθεια των άλλων να διχαστούν οι Έλληνες τη στιγμή κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε ακροδεξιούς όλους όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δολοφονία Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη κάνοντας εκ νέου λόγο για παρακράτος της δεξιάς.

Τέλος, για μια ακόμη φορά υποστήριξε πως οι παροχές δεν αποτελούν «δωράκια αλλά επιστροφή των κόπων του λαού μας» αν και ο ίδιος έχει δηλώσει επισήμως πως «στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή υπάρχει μέσα η 13η Σύνταξη».