Ακόμη τρεις βουλευτές ζήτησαν να συνδράμουν στο Σύστημα Υγείας

Ακόμη τρεις βουλευτές ζήτησαν να συνδράμουν στο Σύστημα Υγείας

Στη μάχη του ΕΣΥ κατά του κορονοϊού έθεσαν τον εαυτό τους ακόμα τρεις βουλευτές, και συγκεκριμένα οι βουλευτές της ΝΔ, Λεωνίδας Κρητικός και Βασίλης Γιόγιακας, καθώς και η Μαρία Αθανασίου βουλευτής δυτικού τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης.

Συγκεκριμένα, ως χειρουργός θώρακος ο κ. Κρητικός σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανέφερε τα εξής:

«Δια της παρούσης και παρακινούμενος από τη χθεσινή δημόσια γνωστοποίηση συναδέλφων μου βουλευτών, σας γνωστοποιώ κι εγώ με τη σειρά μου ότι τίθεμαι στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως άλλωστε το ίδιο είχα πράξει και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και επίσης έχω πράξει και τώρα σε συνεργασία με την Κεντρική Κλινική Αθηνών, της οποίας το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Έθνους για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης».

Αντιστοίχως να μεριμνήσει για τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να παράσχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως συνταξιούχος γυναικολόγος στα νοσοκομεία της Αθήνας, ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής η κ. Αθανασίου από την Ελληνική Λύση εν μέσω της απειλής του κορονοϊού.

Στη μάχη του ΕΣΥ κατά του κορονοϊού έθεσε τον εαυτό του και ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας, με την ιδιότητα του καρδιολόγου,  όπως γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής. 

Αναλυτικά, η επιστολή του βουλευτή ανέφερε: 

«Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ!».

Σημειώνεται ότι ήδη τρεις βουλευτές έχουν αιτηθεί με επιστολή τους προς τον ΠτΒ να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ, Χρ. Κέλλα (Λάρισας) και Κ. Μπλούχου (Δράμας), και τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, με επιστολή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Λαμπρούλης ζήτησε να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος και ακολούθως να ενταχθεί σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

 «Αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής. Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχη, βέβαια, πρωτοβουλία είχε λάβει ο Χρήστος Κέλλας καθώς σε επιστολή του έθετε τον εαυτό του στη διάθεση του Συστήματος Υγείας ενώ μάλιστα αποποιούνταν οποιασδήποτε αμοιβής.

Ειδικότερα, δήλωσε χαρακτηριστικά πριν από λίγο διάστημα: «Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή». ΥΓ: Αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής».