Και ο Τ. Κουίκ κατά της ΕΡΤ;

Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018, 18:11
-A +A
Και ο Τ. Κουίκ κατά της ΕΡΤ;

Ο Τέρενς Κουίκ, με Δελτίο Τύπου του, ασκεί σκληρή κριτική στην ΕΡΤ για την μετάδοση του θανάτου της Μονσεράτ Καμπαγιέ, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρει η δημόσια τηλεόραση πως η υψίφωνος είχε ερμηνεύσει Βαγγέλη Παπαθανασίου το 1997 στο Παγκόσμιο Στίβου στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών στο Δελτίο Τύπου του έχει τον τίτλο: «Η ΕΡΤ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΟΝΣΕΡΑΤ ΚΑΜΠΑΓΙΕ ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΑΓΝΟΙΑ».

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο twitter γράφει: «Είναι δυνατόν ⁦@ERTsocial⁩ ; Στις Ειδήσεις για Μονσερατ Καμπαγιέ ξεχνάτε ότι 1997 Παγκόσμιο Στίβου στο Καλλιμάρμαρο τραγούδησε March with me https://youtu.be/VBgt2cH3gDs του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Κρίμα μονίμως να μη τιμούμε Έλληνες &θυμίζω:Ο Βαγγέλης χάρισε το σήμα των Ειδήσεων».

 

Στο Δελτίο Τύπου, ο κ.Κουικ αναφέρει επίσης: «Και το πιό σημαντικό για την απρέπεια ή την ανεπίτρεπτη άγνοια της ΕΡΤ: Ξεχνούν ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου παρακλήθηκε από την ΕΡΤ το 1982 να συνθέσει το νέο σήμα των Ειδήσεών της που ισχύει μέχρι σήμερα.Τότε ζούσε για χρόνια στο Λονδίνο. Τότε ήταν που κέρδισε και το Όσκαρ Μουσικής.Τον ρώτησαν από την ΕΡΤ για την αμοιβή του. Απάντησε ότι δεν θέλει χρήματα από την Ελλάδα & απλά πεθύμησε λίγο ελληνικό λάδι & ελιές. Αυτός είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ Βαγγέλης Παπαθανασίου που σήμερα δεν τον θυμήθηκαν στο Ραδιομέγαρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χρησιμοποιώ ένα απλό επιστολόχαρτο και όχι του Γραφείου μου για το ΔΤ που έγραψα, γιατί η επισήμανση - παράπονο είναι προσωπική μου και δεν σχετίζεται με τη σημερινή πολιτική μου ιδιότητα», καταλήγει το Δελτίο Τύπου του κ.Κουικ.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα