Και ο ΣΥΡΙΖΑ ρύθμισε τα δάνειά του με «εγγύηση» μελλοντικές επιχορηγήσεις

Και ο ΣΥΡΙΖΑ ρύθμισε τα δάνειά του με «εγγύηση» μελλοντικές επιχορηγήσεις

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τις πρακτικές δανειοδότησης των άλλων κομμάτων αλλά το 2017 ζητούσε ρύθμιση δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, με εγγύηση το ακίνητο της Κουμουνδούρου αλλά και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις με βάση τα... μελλοντικά εκλογικά ποσοστά του. 

Σύμφωνα με έγγραφα  ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του προς την Εθνική Τράπεζα ζητά ρύθμιση του συγκεκριμένου δανείου ενεχυριάζοντας το ακίνητο της Κουμουνδούρου, το οποίο εκτιμήθηκε στα 2.700.000 ευρώ, καθώς και την ετήσια τακτική επιχορήγηση που θα λάβει το κόμμα από το 2019 έως το 2023. 

Το ζήτημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν στηλίτευε την πρακτική δανειοδότησης των κομμάτων με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, αφού αυτή προκύπτει σε σύνδεση με τα εκλογικά ποσοστά τους, τα οποία σε δημοκρατικές χώρες μπορεί να μεταβληθούν ριζικά ακόμα και μέσα σε μια τετραετία.  

«Την ώρα που οι πολίτες φορτώνονταν με δυσβάσταχτα βάρη, οι τράπεζες έδιναν έναν πακτωλό χρημάτων στα δύο κόμματα, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να ενδιαφέρονται να αποπληρωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Μόνο που η ρύθμιση με την ΕΤΕ είχε γίνει ήδη από το 2017....