Και δεύτερος υπουργός του Μαδούρο ήρθε στην Αθήνα

Και δεύτερος υπουργός του Μαδούρο ήρθε στην Αθήνα

Ένας ακόμη υπουργός του καθεστώτος Μαδούρο, βρέθηκε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες επιβαίνοντας σε ένα από τα αεροσκάφη που, όπως αποκαλύφθηκε, προσγειώθηκαν σε ελληνικά αεροδρόμια. Πρόκειται για τον δεύτερο υπουργό μετά τον τον Χόρχε Αρεάσα που βρέθηκε στην Αθήνα στις 2 Μαρτίου χωρίς να έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε από την ελληνική πλευρά που επικαλέστηκε πως επρόκειτο μόνο για στάση ανεφοδιασμού…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο δεύτερος υπουργός επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη που έφθασαν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα τόσο στο κεντρικό αεροδρόμιο όσο και σε άλλα όπως αυτό του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που απεκάλυψε τόσο την έντονη δραστηριότητα κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στον Ελληνικό χώρο όσο και τα όσα αναφέρει η πλευρά του Χουάν Γκουαιδό για το θέμα της μεταφοράς χρυσού στο εξωτερικό.

Ως προς το θέμα του δεύτερου υπουργού του Μαδούρο, ο δημοσιογράφος Ιάσονας Πιπίνης ανέφερε ότι εντάσσεται στην έντονη κινητικότητα που δείχνει η κυβέρνησή του το τελευταίο διάστημα. Κινητικότητα που συνδέεται και με τις αποκαλύψεις για το χρυσό της χώρας.\

Όπως τόνισε  «Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το καθεστώς έχει θέσει σε εφαρμογή επιχείρηση  αντιμετώπισης των κυρώσεων των ΗΠΑ και την ΕΕ με τη βοήθεια συμμαχικών κυβερνήσεων για να διατηρηθεί στην εξουσία» διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «H βενεζουελάνικη αντιπολίτευση δεν έχει πάντως υποστηρίξει ότι τα αεροσκάφη μετέφεραν χρυσό στην Ελλάδα, αλλά εξετάζουν το ενδεχόμενο οι αφίξεις αεροσκαφών στη χώρα μας να συνδέονται με την υπόθεση εξαγωγής χρυσού»

Σε κάθε περίπτωση πάντως διευκρινίζουν πως για το θέμα του χρυσού πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα. Χαρακτηριστική η δήλωση του Άνχελ Αλβαράδο, κορυφαίου βουλευτή της βενεζουλάνικης αντιπολίτευσης, ο οποίος σχολίασε ότι : «είναι μια έρευνα που πρέπει να γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί τι μεταφέρουν τα αεροσκάφη. Εκτιμούμε ότι αεροσκάφη βγάζουν χρυσό από τα αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας με ιδιωτικά αεροσκάφη όπως αυτά που προσγειώνονται στην Ελλάδα... Δεν έχουμε στοιχεία, αλλά θα θέλαμε οι ελληνικές αρχές να συνεργαστούν και να διαπιστώσουμε τι μεταφέρουν τα αεροσκάφη αυτά». 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, συνεργάτης του πρωθυπουργού επικοινώνησε με στελέχη της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης και τους ζήτησε να ανασκευάσουν και να ξεκαθαρίσουν ότι η Αθήνα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση παράνομης εξαγωγής χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας. Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση την αποσαφήνιση αυτή, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση στελεχών του Χουάν Γκουαϊδό με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα όπως έχουν ζητήσει. 

Διαβάστε ακόμη: Διαδοχικές πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα