Και αναδρομική... εισαγωγή στα ΑΕΙ σε όσους κόπηκαν υπόσχεται ο Τσίπρας

Και αναδρομική... εισαγωγή στα ΑΕΙ σε όσους κόπηκαν υπόσχεται ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και πέραν της κατάργησης του νόμου του υπουργείου Παιδείας και την ελάχιστη βάση εισαγωγής υποσχέθηκε σε μαθητές - υποψήφιους της Αρχιτεκτονικής ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα βάλει στα ΑΕΙ όσους κόπηκαν και να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους... σημερινούς βαθμούς.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να δικαιώνει τον Στέλιο Κούλογλου και να επιχειρεί «να αρέσει σε όλους» προχωρώντας όμως σε ανακοινώσεις που δείχνουν μια αντιπολιτευτική αγωνία η οποία οδηγεί σε υποσχέσεις και δεσμεύσεις ανάλογες με αυτές του 2014 που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Αυτή τη φορά συναντήθηκε με μαθητές υποψήφιους της Αρχιτεκτονικής δεν κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη τους επιλογή. Δηλαδή με υποψήφιους που εισάγονται σε ΑΕΙ του αντικειμένου που επιθυμούν αλλά δεν είναι η πρώτη επιλογή τους. Και αφού δεσμεύθηκε για κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα παραπάνω υποσχόμενος ότι «όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ' υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ».

Μίλησε για αδικίες αναφέροντας μάλιστα ότι θα βρει τρόπους να πείσει τη σημερινή κυβέρνηση να τις... διορθώσει προσθέτοντας πως «δεν έμειναν εκτός ΑΕΙ όσοι έγραψαν κάτω από την βάση. Θα μείνουν εκτός πάνω από 20 χιλιάδες παιδιά, άρα υπάρχουν κρυμμένες παγίδες που πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των αποκλεισμένων… Το δεύτερο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης είναι όσα αναφέρει η υπουργός Παιδείας για το ποσοστό των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο. Είναι ψέμα ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών που εισάγονται στις σχολές καταφέρνει να πάρει πτυχίο. Με βάση τα στατιστικά το 75% των παιδιών που εισάγονται παίρνουν πτυχίο»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση αντί για καθηγητές προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα ΑΕΙ τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη 11.700 εκπαιδευτικών που θα ενταχθούν άμεσα στην εκπαίδευση.