Κ. Ζουράρις: Συνεχίζω με τον Π. Καμμένο, αλλά είμαι ΣΥΡΙΖΑ

Κ. Ζουράρις: Συνεχίζω με τον Π. Καμμένο, αλλά είμαι ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πρόκειται να διασπάσει τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ο Κ. Ζουράρις, αλλά δεν έχει και κανένα λόγο να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «έχω προσχωρήσει μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ και λίγο πριν ως ΕΔΑ».

Μιλώντας στο CNN Greece για τους λόγους που τον οδήγησαν να καταθέσει επιστολή στήριξης της κυβέρνησης, ο κ. Ζουράρις εξήγησε πως η κίνησή του συνάδει με τα όσα έχει συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο κατά την εκλογική τους συμφωνία, καθώς «όπως δεν ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ψηφίσω και το πρωτόκολλο εισδοχής», προσθέτοντας πως η στήριξη στην κυβέρνηση αφορά «μόνο τα θετικά μέτρα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας της Βουλής ή μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές.

Καταληκτικά ο κ. Ζουράρις σχολίασε το ενδεχόμενο προσχώρησης του στον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ένα... παράδοξο της προσωπικής του πορείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Οι άλλοι μπορεί να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ έχω το εξής παράδοξο: επειδή είμαι ο παλαιότερος κομμουνιστής στη Βουλή μαζί με άλλους δύο, είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ εσωτερικού. Δεν έχω κανένα λόγο να προσχωρήσω γιατί έχω προσχωρήσει μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ και λίγο πριν ως ΕΔΑ».