Κ. Ζουράρις: πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός

Κ. Ζουράρις: πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός

«Εγώ δε θα υπέβαλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 της Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως «πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων», με το αιτιολογικό ότι άσκησε πιέσεις για να αποκτήσει κατοικία, ακόμα και αυθαίρετη. 

Όπως είπε, «οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες. Η μόνη σωστή άποψη είναι η δική μου».

Κάνοντας σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό χωροταξίας τον Αντώνη Τρίτση και με σύνθημα «αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις» ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Δε γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Και σε άλλα κράτη συμβαίνουν καταστροφές και δε μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση και θα κριθεί στις εκλογές» κατέληξε.

Οι δηλώσεις του κ. Ζουράρι:

 

Φωτογραφία: eurokinissi