Κ. Ζέρβας: «Δικαίωμα στην πόλη έχουν όλοι»

Κ. Ζέρβας: «Δικαίωμα στην πόλη έχουν όλοι»

«Δικαίωμα στην πόλη έχουν όλοι οι πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με την πρόταση που θα φέρει την επόμενη εβδομάδα προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η διοίκησή του για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις πεζοδρομήσεις, τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και τους ποδηλατόδρομους, μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Η πρόταση μας είναι ισορροπημένη, έχουμε σταθμίσει τα δικαιώματα όλων», είπε ο κ.Ζέρβας μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως «εύκολη λύση δεν υπάρχει που να αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους» και υποστήριξε πως η διοίκηση του δεν θέλει η Θεσσαλονίκη «να μετατραπεί σε νεκρή οικονομική ζώνη, ούτε όμως και σε ένα απέραντο τραπεζοκάθισμα».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα και για τις εξελίξεις αναφορικά με το έργο της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος, στη δυτική πλευρά της πόλης. 'Οπως είπε «ο δήμος στηρίζει την εξέλιξη του πρότζεκτ» και προχωρά «σε μια λύση με την αξιοποίηση ενός όμορου ακινήτου του δήμου, ώστε το έργο να ξεκινήσει με τις συντομότερες δυνατές διαδικασίες και συγχρόνως το Μουσείο να έχει τον απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξή του και τις αναγκαίες συμπληρωματικές λειτουργίες, όπως για χώρο πάρκινγκ».

Τέλος, ο κ.Ζέρβας έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού, κατά των διακρίσεων και κατά της βίας με αφορμή το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ. «Θέλω να στείλω μήνυμα προσήλωσης στις δημοκρατικές, στις ανθρωπιστικές αξίες, μήνυμα υπέρ της ανεκτικότητας, της αποδοχής του διαφορετικού. Είναι αδιανόητο το 2020 να συζητάμε για αξίες που βρίσκονται και στον πυρήνα του δικού μας πολιτισμού, στον πυρήνα και των θρησκευτικών μας ‘πιστεύω’. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι τα ζητήματα αυτά φυλετικής βίας, μίσους και διαχωρισμών να περιοριστούν και ιδανικά να εκλείψουν», επισήμανε.