Κ. Ζαχαριάδης: «Η Βόρεια Μακεδονία είναι μία φιλική προς την Ελλάδα χώρα»

Κ. Ζαχαριάδης: «Η Βόρεια Μακεδονία είναι μία φιλική προς την Ελλάδα χώρα»

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «η Βόρεια Μακεδονία είναι μία φιλική προς την Ελλάδα χώρα» και πως η συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε τις προϋποθέσεις «για μία καλή, για μία ειρηνική, για μία σταθερή γειτονιά σε μία πάρα πολύ δύσκολη περιοχή».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Βόρεια Μακεδονία είναι μία φιλική προς την Ελλάδα χώρα, αυτό πρέπει να καλλιεργήσουμε την επόμενη περίοδο είναι οι πιο πυκνές και πιο εντατικές επαφές σε όλους τους τομείς, στην εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα, στη δυνατότητα διείσδυσης των ελληνικών κεφαλαίων στην οικονομία της γειτονικής χώρας και στα Βαλκάνια συνολικά. Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μία καλή, για μία ειρηνική, για μία σταθερή γειτονιά σε μία πάρα πολύ δύσκολη περιοχή».

Επίσης, με αφορμή την μη ποινική δίωξη για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων ότι «εμείς δεν χρωστάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε μικρό δανεισμό τείνει να τον μηδενίσει μέσα σε αυτά τα χρόνια».