Κ. Τζαβάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τη Βουλή ως προεκλογικό μπαλκόνι

Κ. Τζαβάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τη Βουλή ως προεκλογικό μπαλκόνι

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τζαβάρας, τονίζοντας πως οι βουλευτές του κόμματος «χρησιμοποιούν την ίδια τη Βουλή ως προεκλογικό μπαλκόνι».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κ. Τζαβάρας τόνισε πως «κάθε εβδομάδα στη Βουλή καταθέτουν και μία τροπολογία παροχολογίας. Δεν είχε ξαναγίνει ποτέ για τροπολογία να έρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή [...] Μάλιστα, σε μία συνεδρίαση που ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είχαν έλθει 20 υπουργοί, ήλθε ο πρωθυπουργός και μίλησαν μόνο δύο βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων και στους εργοδότες εξήγησε: «Εμείς αυτό για το οποίο ενδιαφερόμαστε είναι η δημιουργικότητα των Ελλήνων να μιλήσει μέσα από την ελευθερία της οικονομίας, γι'' αυτό ακριβώς τους φόρους τους χρησιμοποιούμε ως αναπτυξιακό μέσο, μέσω των φόρων κατευθύνουμε την παραγωγή και την οικονομία σε τέτοιους στόχους, ώστε να υπάρχει μεγέθυνση, ανάπτυξη και από την ανάπτυξη θα υπάρχουν λιγότερα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία, άρα, θα υπάρχει ελάφρυνση στις εισφορές [...] Έτσι θα υπάρξει και μείωση της ανεργίας πραγματική, όχι μείωση σαν αυτή που κάνουν με την κοινωφελή εργασία, παίρνοντας πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τους οποίους κατευθύνουν στο να πληρώνουν την κοινωφελή εργασία, που σημαίνει εργασία χωρίς καμία απόδοση για την κοινωνία, παρά μόνο κατανάλωση κοινωνικών πόρων».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup σημείωσε πως «ένας από τους λόγους που οι δανειστές και όλοι οι μεγάλοι της Ευρώπης ουσιαστικά έχουν "παρκάρει" το ελληνικό θέμα είναι γιατί έχουν να ασχοληθούν με το πολύ σημαντικό πρόβλημα, που υπάρχει στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιταλία», ενώ για τη μη περικοπή των συντάξεων εκτίμησε πως «είχε προαποφασιστεί, είναι μία κατάληξη διαπραγματεύσεων, τις οποίες ο πρωθυπουργός και ο κ. Τσακαλώτος τις διήνυσαν επιτυχώς, γιατί μέσα σε αυτό το παζάρι υπήρξε και το σκοπιανό, και το όνομα και η γλώσσα της Μακεδονίας».

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Το πιο προσβλητικό γα την Ελλάδα αλλά και για μια κυβέρνηση, αν είχε εθνική και ιστορική συνείδηση, είναι αυτό που είπε ο Ζάεφ, ότι "περιμένετε και σε λίγο η "μακεδονική γλώσσα" θα διδάσκεται στην Ελλάδα, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει "μακεδονική μειονότητα". Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ δεν είχαν δώσει το δικαίωμα σε Σκοπιανούς να μιλούν κατ'' αυτόν τον τρόπο εις βάρος του ελληνικού έθνους. Αυτό και μόνο δείχνει ποιες θα είναι οι παρενέργειες αυτής της συμφωνίας, είτε ψηφιστεί είτε δεν ψηφιστεί. Για εμάς είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μία τόσο εθνικά επιζήμια συμφωνία, μόνο εθνομηδενιστές σαν αυτούς που μας κυβερνάνε θα μπορούσαν να συρθούν στο να υπογράψουν μια τέτοια συμφωνία και αυτό αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ».