Κ. Τζαβάρας: Ο προϋπολογισμός αυτός αναμφίβολα έχει προεκλογικό χαρακτήρα

Κ. Τζαβάρας: Ο προϋπολογισμός αυτός αναμφίβολα έχει προεκλογικό χαρακτήρα

Για έναν προϋπολογισμό με καθαρά έντονο προεκλογικό χαρακτήρα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας κληθείς να σχολιάσει την ικανοποίηση των Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό ενώ σχετικά με τις ελαφρύνσεις τόνισε ότι ανήκουν στην παλιά συνταγή παροχών του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο προϋπολογισμός αυτός αναμφίβολα έχει έντονο προεκλογικό χαρακτήρα» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Κώστας Τζαβάρας.

Υπογράμμισε δε, ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κατάσταση ευφορίας, γιατί νομίζει ότι με το φτιάχνει έναν προϋπολογισμό στον οποίο κυριαρχεί το σύνθημα "πάρτε κόσμε" ότι λύνει τα προβλήματα της κοινωνίας».

«Με την Ευρώπη έχει ανοίξει (η κυβέρνηση) μια πολύ καλή σχέση στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, γιατί προφανώς η καλή συμπεριφορά που δείχνουν οι Ευρωπαίοι απέναντι στην κυβέρνηση, έχει σχέση και με ανταλλάγματα που έχει δώσει η κυβέρνηση, αλλά κυρίως και με το γεγονός ότι δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, απλώς χάρες ζητάει ενόψει της προεκλογικής περιόδου, γιατί ο προϋπολογισμός αυτός αναμφίβολα έχει έντονο προεκλογικό χαρακτήρα (...)» είπε ο κ. Τζαβάρας.

Ερωτηθείς αν η εξέλιξη με τι συντάξεις είναι θετική, ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε: «ό,τι αφορά παροχές σε κατηγορίες που έχουν καταστεί ευάλωτες από την οικονομική κρίση ,αναμφίβολα είναι θετικό. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι θα πρέπει οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αδυναμία, να δυστυχούν περαιτέρω».

Τόνισε ότι το «μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει, είναι ότι αυτές οι ελαφρύνσεις δεν προέρχονται από την αύξηση της μεγέθυνσης της οικονομίας, την ανάπτυξη, αλλά από τις περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (...) Αυτό είναι μια παλιά συνταγή την οποία ο κ. Τσίπρας την κατακεραυνώνει ότι ανήκει στο παλαιό φαύλο καθεστώς, εκείνο το παλαιοπολιτικό που ουσιαστικά εκφραζόταν με παροχές, με πελατειακό σύστημα με αυτού του είδους τις λογικές.

Αυτές τις αναπαράγει ο κ. Τσίπρας με μεγάλη προθυμία και θέλει να του πούμε και μπράβο. Εμείς λοιπόν μπράβο δεν πρόκειται να τού πούμε, γιατί στα πλαίσια και της αυτοκριτικής που έχουμε κάνει, έχουμε αντιληφθεί ότι αυτές είναι οι πολιτικές που οδηγούν στις καταστάσεις που δεν παράγουν τίποτε άλλο παρά τη χρεοκοπία και την παρακμή».

Για το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας - κράτους, ο κ. Τζαβάρας επισήμανε ότι η Εκκλησία απέρριψε αυτές τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αρχιεπισκόπου «και κυρίως στον βαθμό που -μετά τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου- αποδείχθηκε ότι, από πλευράς κυβερνήσεως, εξυπηρετούσαν μια πολύ μεγάλη ιδιοτέλεια προεκλογικού χαρακτήρα.

Ήθελαν με τον τρόπο της κατάργησης της μονιμότητας των 10.000 κληρικών να βρουν ελεύθερο χώρο για να προσλάβουν 10.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή να πάνε το 2019 σε προκηρύξεις 10.000 θέσεων και να κρατάνε ομήρους εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχείς νέους που πιστεύουν ότι μέσα από τις προκηρύξεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρουν μια θέση στον ήλιο».

«Αυτή η πολιτική, αυτή η λογική, είναι απάνθρωπη και δεν συμβιβάζεται με εξαγγελίες και τις συνεχώς επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι εκπροσωπεί το καινούριο. Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τις πιο εφιαλτικές μέρες του παλιού συστήματος, το οποίο μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας και αυτό είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και όλοι αυτοί που αποτελούν όλη αυτή την παρωδία κυβέρνησης» υποστήριξε.

Ερωτηθείς σχετικά για την υπόθεση C4i ο κ. Τζαβάρας σημείωσε πως «δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να παριστάνει τον εισαγγελέα το ΠΑΣΟΚ σε μια υπόθεση για την οποία, η έναρξη, η θεμελίωση του σκανδάλου ανήκει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και συμπλήρωσε: «όλη η διαδικασία για την προμήθεια αυτού του συστήματος ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (...)».

Φωτογραφία intime news