Κ. Τζαβάρας: Να καθορίσουμε μία γραμμή πλεύσης με κανόνες για κάθε «κορόνα» του Erdogan

Κ. Τζαβάρας: Να καθορίσουμε μία γραμμή πλεύσης με κανόνες για κάθε «κορόνα» του Erdogan

«Θα πρέπει να ορίσουμε και να καθορίσουμε μια γραμμή πλεύσης που να έχει διάρκεια και που να στηρίζεται σε κανόνες και όχι να αντιμετωπίζουμε συμπτωματικά κάθε φορά κάποια κορόνα που εκπέμπει η αντίθετη πλευρά με το στόμα του κ. Ερντογάν. Αυτή είναι η άποψή μου». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogoup, Μάριο Σεντένο, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Τα προβλήματα της Ελλάδας τα ξέρουμε όλοι και όσοι προσπαθούν να βρουν παρηγοριά στα λόγια εκείνων οι οποίοι μας χτυπάνε την πλάτη και μας λένε προσπαθήστε, προσπαθήστε, προσπαθήστε, θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν αντιληφθεί ότι μ' αυτά τα λόγια δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί ο αγώνας για μια καλύτερη Ελλάδα».

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως χρειάζεται «αγώνας για μια καλύτερη Ελλάδα η οποία θα στηριχθεί σε μια κινητοποίηση των πραγματικών οικονομικών δυνάμεων του τόπου προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και, αφού επιτύχουμε την ανάπτυξη, να έχουμε τη χαρά να βλέπουμε να μειώνεται σταθερά και ουσιαστικά η μεγάλη ανεργία που υπάρχει στον τόπο, όπως είπε.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως οι θέσεις που δημιουργεί η κυβέρνηση είναι θέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας για να βρει το δρόμο της προς την ανάπτυξη. «Είναι θέσεις σιωπής», ανέφερε και εξήγησε πως δημιουργούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάει προκειμένου να αποκαταστήσει έναν κομματικό στρατό σε πρώτη φάση και στη συνέχεια αυτόν τον κομματικό στρατό να τον χρησιμοποιήσει ως δύναμη επιτήρησης στην επόμενη μέρα μετά τις εκλογές. «Δείτε τι γίνεται με τους γενικούς γραμματείς που με φωτογραφικές διατάξεις διορίζει η κυβέρνηση σε καίριες θέσεις και μέσα απ' αυτό το διορισμό εμπαίζει τους εταίρους της ότι δήθεν συμβάλλει στην αποκομματικοποίηση του κράτους και στην αξιοκρατία, ενώ ουσιαστικά όλοι ξέρουν στο εσωτερικό ότι αυτές οι θέσεις είναι θέσεις που τις απονέμει ουσιαστικά ως έπαθλα ως βραβεία ως λεία πολέμου, αν θέλετε, στα μέλη του κόμματός της προκειμένου να τα αποκαταστήσει οικονομικά», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλάει για μια δημόσια διοίκηση η οποία θα αποτελείται από ένα σώμα κρατικών λειτουργών που θα υπηρετούν το λαό ακριβώς όπως το λέει το άρθρο 103 και ο καθένας θα έχει πρόσβαση στις θέσεις τις ανώτερες της ιεραρχίας κατά το λόγο της προσωπικής του αξίας και όχι κατά το λόγο με τον οποίο συμμετέχει στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Τζαβάρας προσθέτοντας: «Αυτή είναι η διαφορά μας».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τζαβάρας εκτίμησε πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν έχει άλλη φρασεολογία στο εσωτερικό της Τουρκίας και άλλη επέδειξε στη Βάρνα και στις διάφορες συναντήσεις με αρχηγούς κρατών ή στα συμβούλια κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κανονίσει τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας στην Ευρώπη. «Τότε εκεί και το λόγο ξέρει να τον χρησιμοποιεί με λιγότερη ένταση και χαμηλότερους τόνους να χρησιμοποιεί και […] είναι εκπληκτικό το πώς κατάφερε να πει ότι εμείς οι Τούρκοι δηλαδή εννοώντας, για τον εαυτό του, θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία προς την Ευρώπη», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε πως θεωρεί «ότι ήταν για την Ελλάδα πολύ καλή στιγμή όταν από πλευράς του κ. Τουσκ και του κ. Γιούνκερ ακούστηκαν όλα τα ζητήματα – και μάλιστα με έναν τόνο αυστηρότητας απευθυνόμενοι στον κ. Ερντογάν ζήτησαν για όλες τις συγκεκριμένες παρανομίες που κάνει από πλευράς διεθνούς δικαίου η Τουρκία -και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στις ΑΟΖ της Κύπρου και στα θέματα των δυο στρατιωτικών Ελλήνων- να επιδεικνύει τη συμπεριφορά που επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου». «Είδατε», συνέχισε, «την επόμενη μέρα πώς άλλαξε το σκηνικό και πώς προφανώς ο κ. Ερντογάν όταν χθες έκανε δηλώσεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς -αναφερόμενος στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη- είπε ότι αυτό δεν είναι θέμα δικό μας, είναι θέμα της δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης «από πολύ νωρίς έχει ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης και μάλιστα το κόμμα μας με συγκεκριμένη επιτροπή που είχε συσταθεί, έχει καταλήξει σε εκείνα τα σημεία όπου πιστεύουμε ότι χρειάζεται η αναθεώρηση. Και μάλιστα έχει κάνει μια πρόταση στον κ. Τσίπρα να προτείνουμε όλοι τα σημεία που θέλουμε να αναθεωρηθούν να περάσουν από τη Βουλή (η πρώτη Βουλή που θα αποφασίσει και στη δεύτερη Βουλή όποιος έχει την πλειοψηφία να μπορέσει να περάσει εκείνα τα σημεία που ο συσχετισμός της πολιτικής δύναμης που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές θα επιτρέπει να περάσουν).

«Αυτή είναι μια πολύ έντιμη πρόταση την οποία δεν την έχει αποδεχθεί ο κ. Τσίπρας», κατέληξε ο κ. Τζαβάρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime Newς