8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Κ. Τσιάρας: Το νέο κυβερνητικό σχήμα προέρχεται από το χρεοκοπημένο παρελθόν

Κ. Τσιάρας: Το νέο κυβερνητικό σχήμα προέρχεται από το χρεοκοπημένο παρελθόν

«Τα όσα δήθεν νέα πρόσωπα εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα προέρχονται από το χρεοκοπημένο παρελθόν» εκτιμά ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, εκτιμώντας ότι «ο κ. Τσίπρας επιχείρησε έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησης για να διευθετήσει κομματικές ισορροπίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να προσφέρει αντίδωρα στον κυβερνητικό του εταίρο».

Σχολιάζοντας στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τον πρόσφατο ανασχηματισμό κάνει λόγο για «αναδιάταξη θέσεων, χωρίς πολιτικό μήνυμα και περιεχόμενο», ενώ ερωτηθείς εάν η ΝΔ πρέπει να συγκροτήσει αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στη λογική Αριστερά-Δεξιά ο κ. Τσιάρας δηλώνει ότι «η ΝΔ, σε αυτές τις εκλογές, δεν θα πρέπει να επιδιώξει απλά μια ευρεία εκλογική νίκη που θα της δώσει μια επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» αλλά, όπως σημειώνει «οφείλουμε να καταγάγουμε μια στρατηγική νίκη της ΝΔ που σημαίνει ότι πρέπει να σπάσουμε, οριστικά, τα παραδοσιακά στεγανά και να προάγουμε τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας».

Αναφορικά με την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη μεταμνημονιακή εποχή, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υποστηρίζει, στη συνέντευξη του ότι «εθνική συνεννόηση πάνω σε ψευδεπίγραφα αφηγήματα δεν μπορεί να οικοδομηθεί» ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να «δυσκολέψουν» τη ΝΔ απαντά ότι «η ενδεχόμενη ρητορική του κ. Τσίπρα και η προσχώρησή του στην πολιτική ατζέντα που έχει θέσει ο κ. Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει ότι ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Αναφορικά με τα όσα θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τσιάρας σημειώνει ότι «το πιο εντυπωσιακό που θα μπορούσε να ακουστεί είναι η πλήρης αλήθεια για τις πραγματικές ευκαιρίες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και ερωτηθείς για το ποιοι άλλοι νόμοι της κυβέρνησης θα πρέπει να καταργηθούν με κυβέρνηση ΝΔ, ο Κώστας Τσιάρας δηλώνει ότι «οφείλουμε να λάβουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις που θα αφήσει πίσω της η κρατικίστικη αντίληψη της Αριστεράς», προσθέτοντας ότι «θα καταργηθούν άμεσα «όλοι οι νόμοι που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλλιεργούν τις πελατειακές σχέσεις και τις κομματικές εξαρτήσεις».