Κ. Τσιάρας: Θα αλλάξουν άμεσα άρθρα του Ποινικού Κώδικα

Κ. Τσιάρας: Θα αλλάξουν άμεσα άρθρα του Ποινικού Κώδικα

Την «επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη» προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Τσιάρας τόνισε την ανάγκη για «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και ανέφερε πως η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να διχάζει την κοινωνία.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά», τόνισε, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε όλα αυτά τα οποία προεκλογικά είχαμε πει», ενώ ερωτηθείς για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, απάντησε πως υπάρχουν άρθρα με τα οποία «είμαστε εντελώς αντίθετοι».

Σημείωσε πως «δεν ήταν σωστό να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση, δυο μέρες πριν την προκήρυξη εκλογών» και ξεκαθάρισε πως «θα αλλάξουν άμεσα άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι».

Σχετικά με το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, αρκέστηκε να πει πως θα προχωρήσει «σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας».

«Θα αντιμετωπιστούν άμεσα», απάντησε σχετικά με το ζήτημα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα υπάρξει αλλαγή πριν από το Δεκαπενταύγουστο.