Κ. Τσιάρας: Μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης

Κ. Τσιάρας: Μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης

Στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό στον χώρο της δικαιοσύνης, αναφέρθηκε ο  Κ. Τσιάρας, τονίζοντας πως «ταυτόχρονα γίνεται και μια προσπάθεια να επανέλθει η ηρεμία μιας και τα ζητήματα τα οποία απασχόλησαν τον χώρο της δικαιοσύνης το τελευταίο διάστημα ήταν πάρα πολλά».

Μιλώντας από το κτίριο των Δικαστηρίων Καρδίτσας, στο πλαίσιο της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «θέλω να πιστεύω ότι με την προσπάθεια όλων μας, με την θεσμική ουσιαστικά επαναφορά όλων των διαδικασιών που αφορούν στον ύψιστο θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά κυρίως μέσα από μια θεώρηση ότι ο καθένας αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, θα συμβάλλει σε μια προσπάθεια που θα έχει σαν κοινό τόπο το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που στο το παρελθόν μας έχουν απασχολήσει πολύ».

Ο κ. Τσιάρας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «όλη η προσπάθεια η οποία γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως για να επιστρέψουμε συνολικά στην κανονικότητα, με διαδικασίες που όλοι είχαμε συνηθίσει από το παρελθόν, θα βρει σαν συμπαραστάτες όχι απλά και μόνο τους θεσμικούς παράγοντες της πολιτείας αλλά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».