Κ. Τσιάρας: Κρίκος στην αλυσίδα ψεύτικων θέσεων της κυβέρνησης η έξοδος από τα μνημόνια

Κ. Τσιάρας: Κρίκος στην αλυσίδα ψεύτικων θέσεων της κυβέρνησης η έξοδος από τα μνημόνια

«Η επικαλούμενη έξοδος από τα μνημόνια γενικότερα είναι το λάφυρο, με το οποίο ενδεχομένως θα βρεθεί στο βήμα της ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, ενώ χαρακτήρισε την έξοδο από τα μνημόνια έναν ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αδιανόητων και ψεύτικων θέσεων της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM» ο κ. Τσιάρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αδιανόητων και ψεύτικων θέσεων, που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο ίδιος από αυτή τη συγκεκριμένη θέση, στην ίδια χρονική στιγμή».

«Όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά ότι ενώ μπορεί να σηματοδοτήθηκε η έξοδος από το τρίτο δικό του μνημόνιο, το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου λίγες μέρες νωρίτερα, η πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες και για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας είναι πολύ διαφορετική και απέχει πραγματικά σε σχέση με αυτό το οποίο παρουσιάζει ως πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, ο κ. Τσιάρας τόνισε: «Από τη στιγμή που βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τιμόνι της ΝΔ υπάρχει μια στροφή στη ρεαλιστική πολιτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο βήμα της ΔΕΘ τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είπε πράγματα, τα οποία συνήθως εξήγγειλαν στο παρελθόν πολιτικοί αρχηγοί ή εν πάση περιπτώσει υποσχέσεις που με έναν εύκολο και ανέξοδο τρόπο μπορούσαν είτε να διατυπώνονται είτε να δίνονται προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.

Αντίθετα, είπαμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, δώσαμε πραγματικά ελάχιστες υποσχέσεις με μοναδική προβολή της όλης προσπάθειας στο πώς θα μπορέσει η πατρίδα μας να ανακάμψει, η οικονομία να ανακάμψει, το κράτος, η Πολιτεία να αναδιοργανωθεί, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει προοπτικές σοβαρής ανάπτυξης και ανάκαμψης».

«Αποτυχημένος ο νόμος Κατρούγκαλου»

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» σχετικά με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, ο κ. Τσιάρας -μεταξύ άλλων- τόνισε πως «υπάρχει ένας νόμος, η εφαρμογή του οποίου έδειξε ότι είναι αποτυχημένος [...] διότι έχει δημιουργήσει απόλυτη ασφυξία» και υπογράμμισε πως πρέπει να μπούμε «σε μια εντελώς διαφορετική λογική ασφαλιστικού συστήματος, που οι εργοδοτικές εισφορές προφανώς θα είναι χαμηλότερες, θα πρέπει να πληρώνονται πολύ λιγότερα χρήματα προκειμένου να υπάρχει και όλη αυτή η άνεση και από την πλευρά των εργοδοτών αλλά και από την πλευρά των εργαζομένων -για τους μεν εργοδότες να υπάρχει η άνεση να προσλαμβάνουν για τους δε εργαζόμενους να έχουν ένα ακόμα μεγαλύτερο σ'' αυτούς εναπομείναν εισόδημα προκειμένου να ζήσουν καλύτερα»

Χαρακτήρισε «τραγικό» αυτό που, όπως είπε, συμβαίνει με τον ΕΦΚΑ, ότι δηλαδή «η κυβέρνηση παίρνει τα χρήματα του ΕΦΚΑ και τα χρησιμοποιεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο» και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξουν τρεις διαφορετικοί πυλώνες στο ασφαλιστικό μας σύστημα.

Ο ΕΦΚΑ ουσιαστικά είναι ο πρώτος πυλώνας, ο οποίος θα είναι υποχρεωτικός, προφανώς θα είναι αναδιανεμητικός θα είναι και δημόσιος. Θα έχουμε άλλον έναν δεύτερο, ο οποίος θα είναι κεφαλοποιητικός, υποχρεωτικός μεν αλλά θα είναι κεφαλαιοποιητικός, θα είναι σαν τον προσωπικό κουμπαρά του εργαζομένου για να μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις σε ένα δεύτερο και τρίτο χρόνο και από εκεί και πέρα θα υπάρξει ενδεχομένως μια προαιρετική δυνατότητα, αν κάποιος θέλει, να έχει ιδιωτική ασφάλιση.

Αυτό απέχει πολύ από αυτό για το οποίο μας μέμφονται αυτή τη στιγμή οι κυβερνώντες, που λένε ότι η ΝΔ θέλει να στρέψει κάπου αλλού το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Τέτοια συζήτηση για εμάς δεν υπάρχει. Το ξεκαθαρίζω».

«Η ανανέωση είναι ζητούμενο για όλα τα κόμματα»

Σε ό,τι αφορά τα περί ανανέωσης στο εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως «η ανανέωση είναι ένα ζητούμενο για τα πολιτικά κόμματα», επισημαίνοντας πως «εμείς, με τον πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζουμε ότι είναι μια χρονική στιγμή μετάβασης για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, που θα πρέπει να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους. Όχι απαραίτητα σε ηλικία, αλλά ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα στη ζωή τους».

Είπε ακόμα πως «την ίδια στιγμή που στη ΝΔ υπάρχει η διάθεση από την πλευρά της συμμετοχής των προσώπων, δείτε τι γίνεται στο κυβερνών κόμμα, που φαίνεται καθαρά ότι ο κ. Τσίπρας τελικά δεν μπορεί ούτε να εκλέξει τον άνθρωπο της δικής του επιλογής ως γραμματέα του δικού του κόμματος».

Φωτογραφία intime news