Κ. Τσιάρας: Η κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη για τη Δημοκρατία

Κ. Τσιάρας: Η κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη για τη Δημοκρατία

Για καθεστωτική νοοτροπία και για διαφορετική άποψη για τη Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κώστας Τσιάρας, σχολιάζοντας την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών.

«Η κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη για τη Δημοκρατία, όχι μόνο την κοινοβουλευτική, για τη Δημοκρατία σε όλο το φάσμα της» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την αδειοδότηση τεσσάρων μόνο καναλιών ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για πρακτικές που δεν έχουν να κάνουν με την ίδια Δημοκρατία τονίζοντας ότι οι ανεξάρτητες αρχές έγιναν για να διαφυλάξουν αυτά τα θέματα.

Ο βουλευτής διέψευσε επίσης την καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στον ΣΚΑΪ ότι η ΝΔ του ζητούσε να μη στηρίξει νομοσχέδια, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, προκείμενου να πέσει η κυβέρνηση. «Δεν συνιστά σοβαρή πολιτική θέση να επηρεάζεται ένας πρόεδρος κόμματος στους διαδρόμους της Βουλής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε ακόμη στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αποδεικνύεται καθημερινά πολύ κατώτερη των περιστάσεων, και βάζει σε περιπέτειες την πατρίδα μας με την πολιτική της στο προσφυγικό, αλλά και τους πολίτες, προκαλώντας τους ασφυξία με την οικονομική πολιτική της.

Διαδικασία-παρωδία

Για διαδικασία - παρωδία έκανε επίσης λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με καθεστωτική νοοτροπία αγνόησε το ΕΣΡ και τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι η διαδικασία δημιουργεί τεράστια ερωτήματα και προβλήματα ως προς τη διαφάνεια και το τελικό αποτέλεσμα.

Υπογράμμισε δε ότι είναι πιθανόν να προκύψουν και νομικά προβλήματα από τη διαδικασία όπως έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή: skai.gr