Κ. Τσιάρας για Συμφωνία: «Ο κ. Τσίπρας προφανώς πήρε κάποια ανταλλάγματα»

Κ. Τσιάρας για Συμφωνία: «Ο κ. Τσίπρας προφανώς πήρε κάποια ανταλλάγματα»

Την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας προφανώς πήρε κάποια ανταλλάγματα και αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει ο ίδιος να αποδείξει ότι δεν ισχύει» εξέφρασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών

«Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν λειτουργεί στο πνεύμα της ηθικής της δημοκρατίας, μια κυβέρνηση η οποία διαμορφώνει εντελώς διαφορετικές πλειοψηφίες ανά νομοσχέδιο και ανά συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

«Είναι μια κρίσιμη ιστορική στιγμή», ανέφερε σήμερα για τη συμφωνία ο  Κωνσταντίνος Τσιάρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9», επισημαίνοντας ότι  ότι η ΝΔ θα προσέλθει στο κοινοβούλιο «με μεγάλη σοβαρότητα και με την αίσθηση της ευθύνης του ιστορικού της ρόλου και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να πείσει με επιχειρήματα ότι αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο».

«Ο κάθε βουλευτής πλέον στέκεται μπροστά στον καθρέφτη της ατομικής του ευθύνης» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η απόφαση του καθενός προφανώς θα κρίνει ένα τεράστιο εθνικό θέμα και προφανώς θα δημιουργήσει πολύ συγκεκριμένα δεδομένα και σε σχέση με το τι κερδίζει, τι διεκδικεί και τι ενδεχομένως σκέφτεται η ελληνική εξωτερική πολιτική και πού ενδεχομένως οι μάχες που δίνει τελικά αποβαίνουν θετικές ή απλά εκχωρούνται ενδεχομένως διεκδικήσεις οι οποίες για πολλά χρόνια ήταν κόκκινη γραμμή για όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Για το περιεχόμενο της συζήτησης σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε την άποψη ότι «αυτή τη στιγμή συζητάμε χωρίς να έχουμε το αναθεωρημένο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, χωρίς να έρχεται να μιλά στην επιτροπή ο κ. Κοτζιάς ο οποίος υποτίθεται ότι υπέγραψε αυτή τη συμφωνία και ξέρει τις λεπτομέρειές της, χωρίς να έχει δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του κ. Κοτζιά προς τον πρωθυπουργό που έδειχνε όλα εκείνα τα μελανά σημεία και την αντίθεσή του με τον κ. Καμμένο και τις προβληματικές σχέσεις που υπήρχαν σε όλη αυτή τη διαδικασία αυτής της συμφωνίας».

Ο κ. Τσιάρας σχολίασε ότι «ειδικά για τη συγκεκριμένη συμφωνία δεν θα χρειαζόταν σε καμία περίπτωση να υπάρχει κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της ΝΔ» καθώς, όπως ανέφερε, «η ΝΔ έχει συνολικά την αντίθετη άποψη από αυτή που εκφράζει η κυβέρνηση». Για τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε ότι «η ΝΔ δεν μένει μόνο στη συζήτηση του ονόματος» και τόνισε: «το όνομα είναι μια από τις παραμέτρους της συμφωνίας. Δεν θα μείνει κανείς μόνο στη συζήτηση του ονόματος όταν αυτή τη στιγμή εκχωρείται η εθνότητα και η γλώσσα».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση εξέφρασε την θέση ότι «ο κ. Τσίπρας προφανώς πήρε κάποια ανταλλάγματα και αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει ο ίδιος να αποδείξει ότι δεν ισχύει». «Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν λειτουργεί στο πνεύμα της ηθικής της δημοκρατίας, μια κυβέρνηση η οποία διαμορφώνει εντελώς διαφορετικές πλειοψηφίες ανά νομοσχέδιο και ανά συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο» πρόσθεσε.

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι πέρσι τον Ιούνιο, το 2018, «η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι έπρεπε από εκείνη τη στιγμή να σταματήσει αυτή η διαδικασία διότι στην πραγματικότητα η τυχόν υπερψήφιση ουσιαστικά τότε εκείνης της συμφωνίας δημιουργούσε τετελεσμένα και δημιουργούσε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό δεδομένα που θα ήταν πολύ δύσκολο είτε να αναιρεθούν στο μέλλον, είτε να αγνοηθούν».

Φωτογραφία intime news