Κ. Τσιάρας για προϋπολογισμό: Η κοροϊδία και η παραποίηση της πραγματικότητας συνεχίζονται

Κ. Τσιάρας για προϋπολογισμό: Η κοροϊδία και η παραποίηση της πραγματικότητας συνεχίζονται

«Η Νέα Δημοκρατία εννοείται ότι θα καταψηφίσει αυτόν τον προϋπολογισμό και δεν θα το κάνει απλά και μόνο γιατί είναι η πεπατημένη των αντιπολιτεύσεων, που καταψηφίζουν προϋπολογισμούς, αλλά θα το κάνει γιατί δυστυχώς φαίνεται πως η κοροϊδία συνεχίζεται. H παραποίηση της πραγματικότητας και η μυθομανία, δυστυχώς εξακολουθούν να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά όλων αυτών, που εκφράζουν την κυβερνητική πολιτική και βεβαίως οι πολιτικές τους οδηγούν σε όλο και χειρότερη πραγματικότητα τον μέσο Έλληνα πολίτη, την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», ενόψει της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2019.

Σχολιάζοντας το κλίμα πολιτικής πόλωσης των τελευταίων ημερών, ο κ. Τσιάρας παρατήρησε: «Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση επέλεξε από πολύ νωρίς, αντί να αντιπαρατίθεται πολιτικά, αντί να ψάχνει να βρει πώς όσα υποσχέθηκε μπορούν να υλοποιηθούν, ή μπορεί να φανούν στα μάτια των Ελλήνων πολιτών ως υλοποίηση μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας από τη δική τους πλευρά, τελικά εξελίχθηκε σε μία κυβέρνηση, η οποία έχει σαν στόχο -και αυτό είναι ομολογία και βασικών πρωταγωνιστών της κυβέρνησης- να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό το έκανε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, ρίχνοντας λάσπη, λέγοντας πράγματα που δεν είναι αληθινά, δημιουργώντας ένα τοξικό κλίμα».

Αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «η τρομοκρατία είναι είδος φασισμού, είναι πληγή στην ίδια τη δημοκρατία» και «επειδή η τρομοκρατία με τον έναν ή άλλον τρόπο, όπως και να τη δούμε από τη μεταπολίτευση και μετά έχει μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική αναφορά ή κατεύθυνση, πρέπει κάποια στιγμή να ξεμπερδεύουμε με αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να έχει διαχωρισμό σε καλούς και κακούς τρομοκράτες, δεν υπάρχει καλή και κακή βία».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ομίλου του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πίσω από την τρομοκρατική επίθεση ο κ. Τσιάρας εκτίμησε πως «ο κ. Αλαφούζος μέσα από αυτή την αδιανόητη εξέλιξη αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, προφανώς θα ανέτρεξε στις γνωστές δηλώσεις, που κάνανε κατά καιρούς ο κ.Πολάκης, ο κ.Καμμένος, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιούσαν και το κανάλι του κ.Αλαφούζου και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι εκφράζονται εναντίον αυτής της κυβέρνησης».

«Ούτε θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάζει μια τέτοια εξέλιξη ή να έχει οποιαδήποτε σύνδεση με τέτοια γεγονότα και θέλω να είμαι ξεκάθαρος απέναντι σε αυτό» είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «υπάρχει, όμως, ένα τοξικό κλίμα, το οποίο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η κυβέρνηση και το δημιουργεί, αλλά και το συντηρεί κι εκεί προφανώς υπάρχει και ένα κομμάτι δικής της ευθύνης».

«Όταν υπάρχουν επιλογές στη λογική είτε της λειτουργίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, είτε της λειτουργίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όταν από τη μια υπάρχουν νόμοι σαν του Παρασκευόπουλου που αποφυλακίζουν δεκάδες τρομοκράτες και τους δίνουν την άδεια να βρίσκονται όπου θέλουν και από την άλλη το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λέει ότι ο Ρουβίκωνας είναι ένα μωρό το οποίο ενηλικιώνεται, υπάρχουν ζητήματα, που έχουν να κάνουν και με την ανοχή, αλλά πολύ περισσότερο και με την εκκόλαψη τέτοιου είδους ενεργειών, δράσεων και επιλογών» εξήγησε.

«Πρέπει κάποια στιγμή», υπογράμμισε ο κ.Τσιάρας, «να πετάξουμε τις μάσκες και να τελειώνουμε με αυτό, η τρομοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμία αναφορά στο πολιτικό σύστημα, πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους, δεν υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία, είναι μία έκφανση φασισμού και είναι μία σοβαρή πληγή στην ίδια της λειτουργία της Δημοκρατίας».

Φωτογραφία: intime.news