Κ. Τσιάρας: Είναι γνωστή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ η λάσπη στον ανεμιστήρα

Κ. Τσιάρας: Είναι γνωστή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ η λάσπη στον ανεμιστήρα

«Δεν υπάρχει ειλικρινής προσέγγιση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μακάρι να είχε ωριμάσει αρκετά ο κ. Τσίπρας και να μπορούσαμε να μιλάμε σήμερα με συναίνεση για ένα Σύνταγμα, το οποίο στην πραγματικότητα θα βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 140,9 fm», σχετικά με τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

«Υπάρχει μία σαφής πρόθεση της κυβέρνησης να εργαλειοποιήσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ενώ υπήρξε από την αρχή της συζήτησης μία ειλικρινής πρόθεση, αλλά και μία προσέγγιση από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό, να μπορέσουν να βρουν όλα αυτά τα σημεία, που και ο ένας και ο άλλος βλέπει από τη δική του πλευρά ως αναθεωρητέα και να τα προτείνουμε συνολικά, ώστε στην επόμενη κυβέρνηση με την έγκριση των Ελλήνων πολιτών, να μπορούν να τύχουν αναθεώρησης και να πάμε στο καλύτερο δυνατό βήμα για την ελληνική κοινωνία, δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν δέχθηκε τίποτε από όλα αυτά. Για άλλη μια φορά έμεινε στα δικά του μικρά κομματικά στεγανά, για άλλη μια φορά έδειξε ότι ακόμη και το Σύνταγμα την κρίσιμη στιγμή μπορεί να το χρησιμοποιήσει, είτε για να μεταθέσει την πολιτική ατζέντα συζήτησης, είτε από την άλλη πλευρά για να περάσει τις δικές του ιδεοληπτικές προσεγγίσεις και αυτό σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ακυρώνει μία προσπάθεια, η οποία έχει βάθος χρόνου δεκαετίας» επισήμανε ο κ.Τσιάρας.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «έχει δείξει και τη θεσμική της προσέγγιση, αλλά και τη σοβαρότητά της», σημειώνοντας ότι «η ΝΔ δεν θα μπορούσε να υπεκφύγει ποτέ από μια συζήτηση που αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί η ΝΔ ήταν θεματοφύλακας όλων των δημοκρατικών συνταγματικών θεσμών, που μέχρι σήμερα -από τη μεταπολίτευση και μετά- ουσιαστικά έχουν από πολλές πλευρές πληγωθεί, από πολλές πλευρές πολεμηθεί, δίνοντας με αυτή την αίσθηση και τον τρόπο ότι μια σοβαρή πολιτική παράταξη στην πραγματικότητα είναι και η σταθερά του δικού μας πολιτικού συστήματος».

Σχετικά με τις διαφορές στην προσέγγιση της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα προτεινόμενα προς αναθεώρηση άρθρα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ διερωτήθηκε: «Για ποια πρόταση μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν στην πραγματικότητα θέλει να προσεγγίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία αφορούν τον ίδιο και τις γενικότερες δικές του ιδεοληπτικές προσεγγίσεις; Δεν είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο ζήτημα η ίδρυση των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων; Δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα όταν υπάρχουν δεκάδες, ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά, που καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες, είτε των Βαλκανίων, είτε γενικότερα της Ευρώπης για να σπουδάσουν; Δεν είναι υποκριτική η εξαγγελία να λέει ο κ. Τσίπρας από τη μία πλευρά ότι είναι δημόσιο αγαθό το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα και από την άλλη πλευρά να έχει εκχωρήσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και να ξεπουλάει κομμάτια, είτε το νερό είτε το ρεύμα, απαξιώνοντας αδιανόητα τη ΔΕΗ ως πραγματική χρηματιστηριακή αξία; Είναι σοβαρές οι αλλαγές, οι οποίες λέει ότι θα υπάρχει κατά κάποιον τρόπο ανεξαρτησία μεταξύ κράτους και εκκλησίας, όταν αυτό θα μπορούσε να το ρυθμίσει με έναν νόμο και μόνο;».  

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. την περίοδο 1997-2017. ο κ. Τσιάρας είπε: «Εάν υπήρχαν όλα αυτά όπως αφήνονται οι διαρροές να φανούν η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας θα βρίσκονταν σε μία άλλη θέση και θα πανηγύριζαν αυτή τη στιγμή. Ακόμη και σε αυτή τη σταδιακή ανακοίνωση με χωριστά πορίσματα, για το Ερρίκος Ντυνάν, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφορούσε γενικότερα το υποτιθέμενο σκάνδαλο στον χώρο της υγείας, η κυβέρνηση επέλεξε να ανακοινώνει κάθε φορά ένα- ένα κάτι διαφορετικό. Ακόμη και για το Ερρίκος Ντυνάν, όμως, από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να συνεχίσει με προκαταρκτική επιτροπή [...] Στοιχεία όπως αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας και όλοι οι συνεργάτες του, όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά στην πραγματικότητα η υπόθεση γύρισε μπούμερανγκ εναντίον του. Τέτοιου είδους ευθύνες δεν υπάρχουν. Το να ξαναγυρίσουν τον φάκελο στη Δικαιοσύνη, στην πραγματικότητα είναι ομολογία ήττας και είναι η απόδειξη για άλλη μια φορά ότι όλες αυτές οι εξεταστικές επιτροπές που έστησε ο κ. Τσίπρας, απλά και μόνο για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους, στην πραγματικότητα κατέληξαν στο καλάθι των αχρήστων, χωρίς να δημιουργήσουν πολιτικά οφέλη για την κυβέρνηση».

Σχετικά με τις ονομαστικές αναφορές στο πόρισμα σημείωσε πως «είναι τα ονόματα όλων των διατελεσάντων υπουργών υγείας, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν σε μία διαδικασία, προκειμένου να την εξελίξουν. Είναι η γνωστή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η λάσπη στον ανεμιστήρα και ας φτάσει όπου φτάσει». «Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να ρίξει αλλού το μπαλάκι παρουσιάζοντας εαυτόν ως λευκή περιστερά, δυστυχώς κάθε μέρα με όλα αυτά που βγαίνουν, καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο» εκτίμησε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ