Κ. Τσιάρας: Δεν γίνεται να εμπαίζεται ο Ελληνας κληρικός για να παρουσιαστεί ο Τσίπρας ως μεταρρυθμιστής

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 13:54
-A +A
Κ. Τσιάρας: Δεν γίνεται να εμπαίζεται ο Ελληνας κληρικός για να παρουσιαστεί ο Τσίπρας ως μεταρρυθμιστής

«Δεν γίνεται να εμπαίζεται αυτή τη στιγμή ο Έλληνας κληρικός, σε μια λογική η οποία τελικά έχει ως μοναδική σκοπιμότητα και μοναδική στόχευση το πώς θα παρουσιαστεί ο κ. Τσίπρας ως μεταρρυθμιστής ή εν πάση περιπτώσει ως άνθρωπος που λύνει ένα χρονίζον πρόβλημα», σχολίασε για το θέμα του συμφώνου Πολιτείας - Εκκλησίας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, στο «Πρακτορείο 140,9 fm».

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε: «Μιλούσε για μια ιστορική συμφωνία ο κ. Τσίπρας όταν γι' αυτή, όχι μόνο δεν ήταν κανείς ενήμερος, αναφέρομαι καταρχήν στην ιεραρχία πέραν του Αρχιεπισκόπου, ούτε βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα. Αλλά και από την άλλη πλευρά υπήρχαν πάρα πολλές αντιδράσεις και πολλές ασάφειες σε σχέση με τη δήθεν συμφωνία».

«Εμείς (η ΝΔ) από την πρώτη στιγμή έχουμε διαδηλώσει ότι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει κάποια στιγμή η ελληνική Πολιτεία και η ελλαδική Εκκλησία να καθίσουν στο τραπέζι να συνεννοηθούν προκειμένου, επιτέλους να επιλυθεί. Το θέμα της πληρωμής ή του τρόπου πληρωμής των κληρικών είναι μια άλλη επιλογή, η οποία θα έπρεπε να μπει σε μια εντελώς διαφορετική βάση συζήτησης» τόνισε.

Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Τσιάρας, «η ελαφρότητα με την οποία λειτουργεί και ο εμπαιγμός της ελληνικής κοινωνίας -και πάντα αναφέρομαι στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού - αποδεικνύεται και στο γεγονός της κουτοπόνηρης σκέψης, όταν λέει ότι από τη στιγμή που 10.000 κληρικοί θα φύγουν από τη μισθοδοσία του ελληνικού Δημοσίου αυτομάτως δημιουργούνται δέκα χιλιάδες θέσεις για προσλήψεις, όταν τα χρήματα με τα οποία πρέπει να πληρωθούν αυτοί οι 10.000 κληρικοί πάλι πρέπει να τα καταβάλει το ελληνικό κράτος».

Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «η αναφορά η οποία έγινε στην πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ (στις αρχές Νοεμβρίου) αφορούσε στο γεγονός ότι η ΝΔ ποτέ δε διαφώνησε για να υπάρξει συμφωνία διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας και το γεγονός ότι επιτέλους ο κ. Τσίπρας μετά τη γνωστή "κομπορρημοσύνη" και "παντογνωσία" που επιδεικνύει επί παντός επιστητού, κατάλαβε αυτό που του λέγαμε εδώ και πολύ καιρό, αν θέλει να ρυθμίσει κάτι σε σχέση με την Εκκλησία, δεν θα το ρύθμιζε και δεν θα το άλλαζε μέσα από τη Συνταγματική αναθεώρηση, θα το ρύθμιζε και θα το άλλαζε με νόμο, όπως φαινόταν τότε ότι είχε συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο».

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κ. Σημίτη και του αδελφού του, ο κ. Τσιάρας σημείωσε: «αντί να κοιτάζει όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να κοιτάζει τι λέει ο κ. Κιτσάκος μέσα από τις συνεντεύξεις του, που εμπλέκει τέσσερις πέντε υπουργούς της δικής του κυβέρνησης. Θα έπρεπε να κοιτάζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέστρεψε πίσω τον διαγωνισμό για την περαιτέρω εικοσαετή μίσθωση του αεροδρομίου "Ελ.Βενιζέλος" (...) θα έπρεπε βεβαίως να βλέπει ότι ένα σωρό ζητήματα που αφορούν τη δική του διακυβέρνηση αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μικροσκόπιο και θα έπρεπε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να τον ανησυχεί αυτό».

Επισήμανε δε, ότι «ο κ. Τσίπρας με μια εντελώς ανεύθυνη πολιτική συμπεριφορά, προσπαθώντας να διχάσει την ελληνική κοινωνία, προσπαθεί να μετατοπίσει τη συζήτηση του πολιτικού ενδιαφέροντος όχι στην πολιτική, αλλά κάπου αλλού».

Φωτογραφία: .intime news

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα