Κ. Τσιάρας: Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναζητήσει διέξοδο σωτηρίας στις κάλπες

Κ. Τσιάρας: Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναζητήσει διέξοδο σωτηρίας στις κάλπες

«Η κ. Μάρκου ως εισηγήτρια της ΝΔ διατύπωσε με σαφήνεια τις απόψεις του κόμματος και εξέφρασε τους προβληματισμούς που έχουν εκφραστεί από πολλούς βουλευτές για το άρθρο 8» υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, και ερωτηθείς για «το αν υπάρχει θέμα για την κ. Μάρκου στη ΝΔ» σημείωσε ότι «ως βουλευτής ψήφισε κατά συνείδηση για το επίμαχο άρθρο» καθώς δεν τέθηκε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Κατά τα λοιπά, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει την άποψη ότι «η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει διέξοδο σωτηρίας στις κάλπες» και ερωτηθείς για το «αν οι τυχόν πρόωρες εκλογές βλάψουν την οικονομία» απαντά ότι «η οικονομία και η κοινωνία θα υποδεχθούν την προκήρυξη εκλογών με ανακούφιση» γιατί όπως εκτιμά «θα ξεκαθαρίσει με αδιαμφισβήτητο τρόπο το πολιτικό τοπίο».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να κοπούν εκ νέου οι συντάξεις, ο κ. Τσιάρας δηλώνει ότι «όσοι λένε ότι μπορεί να μην κοπούν οι συντάξεις, ας το πουν και στον κ. Τσακαλώτο που αναγνωρίζει, δημοσίως, πόσο σκληρή θα είναι η επιτήρηση για την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάτμηση της Β΄ Αθήνας, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ δηλώνει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ταχθεί, σε ανύποπτο χρόνο, υπέρ του ανασχεδιασμού των μεγάλων περιφερειών», ωστόσο σημειώνει ότι αυτό «θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, μαζί με την κατάργηση του εκλογικού νόμου για την απλή αναλογική, αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές». «Στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών η ΝΔ δεν θα επιτρέψει τη νόθευση του πολιτικού ανταγωνισμού στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες», προσθέτει.

Αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, ο κ. Τσιάρας δηλώνει ότι «είναι εκ των ων ουκ άνευ, αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση για ένα αποτελεσματικό Δημόσιο» ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ούτε θα εκδιωχθούν οι συμβασιούχοι με τη ΝΔ», αλλά διευκρινίζει ότι «θα ξηλωθεί το κομματικό κράτος που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τέλος, σχολιάζοντας τα εθνικά θέματα, ο κ. Τσιάρας υποστηρίζει ότι «για τη ΝΔ, η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας» και για το ζήτημα με την ΠΓΔΜ, σημειώνει ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις» καθώς, όπως λέει, «οι κατά καιρούς δηλώσεις των κκ Ζάεφ και Ντιμιτρόφ απέδειξαν τις εύθραυστες ισορροπίες που επικρατούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι οποίες δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση όσων έχει θέσει η ΝΔ από την αρχή για την εκκίνηση μιας σοβαρής συζήτησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ