Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 12:15

-A +A

Κ. Τσιάρας: Απαλλαγή δικαστικού ενσήμου στις αγωγές των μαρτυρικών χωριών

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 12:15
Κ. Τσιάρας: Απαλλαγή δικαστικού ενσήμου στις αγωγές των μαρτυρικών χωριών
-A +A

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η απαλλαγή της καταβολής δικαστικού ενσήμου για αγωγές που αφορούν διεκδικήσεις μαρτυρικών χωριών, τα οποία έχουν υποστεί θηριωδίες από τα κατοχικά στρατεύματα εξετάζει, και σύντομα θα καταθέσει, η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσιάρας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, που έκανε λόγο για ιστορικό χρέος της πολιτείας να αναγνωρίσει τους αγώνες και την αυτοθυσία των μαρτυρικών χωριών.

«Οι διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων από τα θύματα της θηριωδίας των κατοχικών στρατευμάτων είναι έγκυρες και ενεργές και αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε πρόσφορο μέσο μέχρι τη δικαίωσή τους. Η εκδίκαση των αγωγών για τις πολεμικές αποζημιώσεις έχει ηθική διάσταση και η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα με ιστορική ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας και συμπλήρωσε:

«Το αίτημα για απαλλαγή των μαρτυρικών χωριών από το δικαστικό ένσημο στις αγωγές τους είναι δίκαιο. Είναι ένα ιστορικό χρέος της πολιτείας και είναι η ελάχιστη αναγνώριση απέναντι στα θύματα της θηριωδίας των κατοχικών στρατευμάτων. Εξετάζουμε τη δυνατότητα αυτή και σύντομα θα αναλάβουμε νομοθετική πρωτοβουλία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα