Κ. Τασούλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Ως ένδειξη στοιχειώδους ευθιξίας ψηφίστε θετικά

Κ. Τασούλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Ως ένδειξη στοιχειώδους ευθιξίας ψηφίστε θετικά

«Στο λεξικό η λέξη ευθιξία είναι συνώνυμη με το φιλότιμο». Αυτό υπογράμμισε ο εισηγητής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας ανοίγοντας τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των κ.κ. Πολάκη, Ξανθό και Κουρουμπλή, καλώντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας να υπερψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ.

«Εάν είστε από άλλο υλικό θα πρέπει ακόμη κι ως δείγμα εμπράκτου μετάνοιας να ψηφίσετε την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής όχι σαν δείγμα αποδοχής των κατηγοριών αλλά ως ένδειξη στοιχειώδους ευθιξίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στοιχειοθετώντας την πρόταση της ΝΔ σημείωσε ότι οι «τρεις» φέρονται να έχουν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας επιβαρυμένο από το νόμο για καταχραστές του δημοσίου. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη το 2015 λόγω της παράλειψης της έκδοσης δελτίου τιμών φαρμάκων και μάλιστα η «παράλειψη αυτή που δεν διορθώθηκε με την απόφαση του Δεκεμβρίου, πράγμα που οδήγησε  σε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και κόστος για το δημόσιο.

Ο κ. Τασούλας υπενθύμισε την πρόσφατη αποκάλυψη του «Φιλελεύθερου», σύμφωνα με την οποία το δημόσιο ζημιώθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ και 100 εκατ. ευρώ οι ασφαλισμένοι. «Φέρονται οι υπουργοί επίσης με βάση έγγραφο που εστάλη από την εισαγγελία διαφθοράς στη δικογραφία να τους κατηγορεί ανωνύμως όντως για συγκεκριμένες καταστρατηγήσεις του νόμου που επέφερε ζημιά 40 εκ ευρώ στο δημόσιο ταμείο και τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες», τόνισε με νόημα.

Μιλώντας για την προανακριτική που έχει συσταθεί κατά των «δέκα» υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία χρησιμοποιεί ως «ασπίδα τη λάσπη και τη συκοφαντία για να προφυλαχθείτε προστατεύοντας τους δικούς σας». «Για να κρύψετε τι; ότι η οικονομία σέρνεται; ότι η αναιμική ανάπτυξη κάνει τη χώρα εξαίρεση; Να κρύψετε την οικοδόμηση του κομματικού κράτους και την εύνοια προς συγγενείς; Τίποτα δεν θα κρυφτεί», ξεκαθάρισε.

Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας με πυροτεχνήματα επιχείρησε να βγάλει λάδι τους «τρεις». Μάλιστα, επικαλέστηκε την παραγραφή των όποιων αδικημάτων, αποδεικνύοντας ότι στόχος της πλειοψηφίας είναι να κρυφτεί πίσω από αυτό. «Στην πρότασή σας δεν είδατε ότι  τα αδικήματα που πιθανόν τέλεσε κ. Κουρουμπλής είναι παραγεγραμμένα; Τι τα συζητάμε; Μεσολάβησαν 2 Σύνοδοι;», αναρωτήθηκε, την ώρα που οι δήθεν δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν μιλήσει ποτέ για παραγραφή!

Παράλληλα, ο κ. Λάππας ομολόγησε ότι στόχος της πλειοψηφίας είναι η προανακρτική για τη Novartis να ολοκληρωθεί γρήγορα για να επιστραφεί η δικογραφία στη Δικαιοσύνη. «Λέει μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ παραγραφή. Να ακούσει ο λαός οποιοδήποτε αδίκημα έχουν μεσολαβήσει 2 σύνοδοι έχει υποπέσει στην παραγραφή αν έχει γίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων. Αυτό θέλουν και τώρα όπως με Παπαντωνίου, Εμείς θα διερευνήσουμε τα πάντα για να πάει σύντομα η υπόθεση στη Δικαιοσύνη γιατί μόνο εκεί δεν υπάρχει παραγραφή», τόνισε κλείνοντας.

Αλέξανδρος Διαμάντης