Κ. Τασούλας για προανακριτική Novartis: Το καραβάνι θα προχωρήσει

Κ. Τασούλας για προανακριτική Novartis: Το καραβάνι θα προχωρήσει

Η εξαίρεση είναι στοιχειώδης θεσμός που προβλέπεται για να κατοχυρώνει την αρχή της αμεροληψίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας αναφερόμενος στην εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη - Τζανακόπουλου από την Προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

«Το καραβάνι θα προχωρήσει. Η Επιτροπή θα συνεχίσει με βάση την απόφαση της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, ενώ σημείωσε ότι θα ασκήσει όλες τις αρμοδιότητές του ώστε η Επιτροπή να συνεχίσει το έργο που της έχει αναθέσει η ολομέλεια της Βουλής. 

Παράλληλα, τόνισε ότι ο μάρτυρας είναι πολυτιμότερος από τον ανακριτικό υπάλληλο για την αποκάλυψη της αληθείας. Ουσιαστικά ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτεί τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται να έχει επιλέξει την ένταση στο πλαίσιο της διαδικασίας της προανακριτικής εξέτασης για τη σκευωρία στην υπόθεση Novartis.

Ήδη ο Κ. Τασούλας απάντησε και στη νέα επιστολή του Αλ. Τσίπρα δηλώνοντας πως αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συνέχιση των εργασιών της προανακριτικής.

Σημειώνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν θα αντικαταστήσει τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο υποστηρίζοντας πως η απόφαση των μελών της προανακριτικής επιτροπής δεν είναι σύννομη.