8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Κ. Τασούλας: «Έχουμε την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή»

Κ. Τασούλας: «Έχουμε την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή»

Σε στιχομυθία που είχε με το παραδοσιακό συγκρότημα «Ρωμιών πράξεις» ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κλιμακούμενη όξυνση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής από πλευράς Άγκυρας.

Κατά την σύντομη στιχομυθία που είχε με το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Ρωμιών πράξεις» για την ανάδειξη του Ελληνισμού της καθ'' ημάς Ανατολής, ο κ. Τασούλας μνημόνευσε τη φράση ενός λογίου «ο οποίος έλεγε ότι ενώ για τους περισσότερους λαούς από την Ανατολή έρχεται το φως, για εμάς έρχεται και το σκότος».

Ο κ. Τασούλας υπονοούσε τις συνεχείς απειλές που εξαπολύει η Άγκυρα προς την Αθήνα, την ώρα που η ρητορική του Τούρκου Προέδρου γίνεται ολοένα πιο καυστική και πιο προκλητική έναντι της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ωστόσο ότι «το 2020 μπαίνει με αισιοδοξία όχι μόνο για την οικονομία και τις δυνατότητές μας να γίνουμε μια πρότυπη χώρα, αλλά και για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με την απειλητική γείτονα».

Παράλληλα, όπως ανέφερε «Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, αλλά έχουμε και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ