Κ. Τασούλας: Δεν επείγει η ψήφιση των συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία  

Κ. Τασούλας: Δεν επείγει η ψήφιση των συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία  

Τον μη επείγοντα χαρακτήρα των τριών διεθνών συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, κατά τη διάρκεια της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων, με αφορμή το γεγονός ότι μολονότι έχουν κατατεθεί ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία συζήτησής του.

«Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά και αμέσως μετά, στην επικοινωνία μου με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενημέρωσα, μεταξύ άλλων, πως οι τρεις κυρώσεις διεθνών συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία δεν έχουν χαρακτήρα επείγοντα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Όλα τα άλλα που εγράφησαν, αφορούν προφανώς κάποιον άλλον Πρόεδρο, κάποιας άλλης Βουλής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, απαντώντας σε σχετική μομφή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι το επείγον. «Νομίζω ότι την κυβέρνηση την ενδιέφερε να τα καταθέσει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Μου έχει δοθεί η εικόνα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η κύρωσή τους. Δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα. Δεν υπάρχει προθεσμία για την ψήφισή τους. Θα μπορούσαμε θεωρητικά ακόμα και να το ξεχάσουμε», ξεκαθάρισε.  

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση αναφέροντας ότι «η κυνική παραδοχή του Προέδρου της Βουλής ότι η κυβέρνηση, υπό το φόβο διαρροών, παραπέμπει στις καλένδες την ψήφιση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία συνιστά επιβεβαίωση του ευτελισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της προεκλογικής εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεται, δεν του έχει μείνει πλέον ούτε φύλλο συκής. Το ομολογούν και οι παμμακεδονικές οργανώσεις με τις οποίες η ΝΔ διοργάνωνε τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που χαρακτηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη «φανατικότερο της Συμφωνίας των Πρεσπών και από τον κ. Τσίπρα». 

Καλωσορίζουμε τη ζέση του κ. Μητσοτάκη και τον περιμένουμε μαζί με τους κ. κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, Μπογδάνο, Γκιουλέκα και λοιπούς Μακεδονομάχους της ΝΔ στη Βουλή να δώσουμε όλοι μαζί ακόμα μία μάχη για τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία.

Θερμή παράκληση, μαζί με τις περικεφαλαίες τους μην ξεχάσουν και από μία συγγνώμη στους Έλληνες πολίτες».