Κ. Σκρέκας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια

Κ. Σκρέκας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο Ηράκλειο Κρήτης, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ανευθυνότητα και τεράστιες ευθύνες.

«Η διακοπή ηλεκτροδότησης (black out) στο Ηράκλειο Κρήτης καταδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί για την ομαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της χώρας η ανευθυνότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του έχουν τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς ο βασικός πυλώνας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της πατρίδας μας έχει κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί στην τύχη του, χωρίς να διαθέτει επαρκή μέσα για τη συντήρηση του παραγωγικού εξοπλισμού και των δικτύων», αναφέρει ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ.

«Μόνο από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει μέχρι σήμερα θύματα από τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη την Ελλάδα. Τα αλλεπάλληλα black out στην Ύδρα, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο τους προηγούμενους μήνες, σε συνδυασμό με το ότι πλέον βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, δημιουργούν ένα άκρως ανησυχητικό περιβάλλον.

Η ανίκανη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Και ενεργειακή ασφάλεια σημαίνει ότι κάθε Έλληνας θα μπορεί να απολαμβάνει το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς κανένα κίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία του», καταλήγει ο κ. Σκρέκας.