Κ. Σκρέκας: «Η επισιτιστική ασφάλεια είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης»

Κ. Σκρέκας: «Η επισιτιστική ασφάλεια είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης»

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας αν δεν διασφαλίσουμε πρώτα την βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι η επισιτιστική ασφάλεια είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε βέβαια τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, μια από τις οποίες είναι οι επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωση του από τη Λάρισα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο 2ο Φεστιβάλ θεσσαλικού οίνου που διοργάνωσε σήμερα ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας.

Σχετικά με τις σχεδιασμούς στον τομέα της αγροτικής παραγωγής ο κ. Σκρέκας είπε ότι από το 2020 θα ξεκινήσουν επενδύσεις της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ για τα σχέδια βελτίωσης και τα σχέδια μεταποίησης.

Αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των υδάτων αλλά και για το υδατικό πρόβλημα που υπάρχει σε πολλές περιοχές, ο υφυπουργός είπε πως το φαινόμενο των αντλήσεων νερού από τον υδροφόρο ορίζοντα σε μεγάλα βάθη «δεν μπορεί να συνεχιστεί» και τόνισε ότι «αυτό το γεγονός αυξάνει και το κόστος της άρδευσης αλλά και καταστρέφει τον υδροφόρο ορίζοντα».

Επίσης o κ. Σκρέκας είπε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει να κάνει ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης του βρόχινου νερού, ενώ μιλώντας για τα έργα που αναμένονται να γίνουν το επόμενο διάστημα στον τομέα αυτό για την περιοχή της Θεσσαλίας, είπε ότι προγραμματίζονται έργα ύψους 80 εκατ. ευρώ.