Κ. Πιερρακάκης για άσυλο: Πρέπει να αλλάξουμε αιώνα σε κάποια πράγματα

Κ. Πιερρακάκης για άσυλο: Πρέπει να αλλάξουμε αιώνα σε κάποια πράγματα

Με δύο παραδείγματα, με αφορμή τη διάταξη για την κατάργηση του ασύλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης κατέδειξε ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αιώνα.

«Σε ένα ξένο πανεπιστήμιο βλέπεις στην είσοδο υπάρχει ασφάλεια και κάρτα. Μπαίνεις κατά βάση ο χώρος είναι καθαρός και βλέπεις ότι υπάρχουν νεολαίες στον χώρο, διαφορετικές από την Ελλάδα σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας τους», είπε και αποκάλυψε ποιος ήταν αυτό το πανεπιστήμιο. Ήταν της Ναντέρ όπου «ξεκίνησε ο Μάης του 1968»!

«Το καθιστά ενδιαφέρον παράδειγμα γιατί αν οι Γάλλοι που διακρίνονται για την επαναστατικότητά  τους, μπόρεσαν να το ρυθμίσουν μπορούμε και εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο παράδειγμα αφορούσε έναν αρθρογράφο των New York Times. Σύμφωνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής όταν ο κ. Φρίντμαν είχε έρθει το Μάιο του 2010 στην Ελλάδα έγραψε ένα άρθρο. «Εγώ, έγραφε ο αρθρογράφος, δεν θα κοιτάζω τα οικονομικά μεγέθη αλλά τι κάνουν οι νέοι Έλληνες. Αν τους δεις να μένουν και να γυρίζουν πίσω τότε έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει να κοιτάς ξανά την Ελλάδα και να επενδύσεις σε αυτή», τόνισε ο υπουργός για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ενώ η Κίνα και η Φινλανδία εισάγει στα σχολεία την τεχνητή νοημοσύνη, «εμείς σήμερα είμαστε εδώ να μιλήσουμε για το άσυλο. Πρέπει να αλλάξουμε αιώνα»!

Αλέξανδρος Διαμάντης