Κ. Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού - Αντιδράσεις: «Είναι η Μαρία Αντουανέα»

Κυριακή 14 Απριλίου 2019, 11:13
-A +A
Κ. Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού - Αντιδράσεις: «Είναι η Μαρία Αντουανέα»

«Ιστορική γειτονιά», «κέντρο τέχνης και πολιτισμού» και «Μοναμάρτη της πρωτεύουσας», χαρακτήρισε τα Εξάρχεια σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως δεν τη βλέπει σαν μια πολύπαθη περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία.

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», ανέφερε η κ. Παπακώστα.

Υποστήριξε ότι η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική και πως «άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους», και ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα». 

Ακόμα, διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα...

Ερωτηθείσα για την υπόθεση Novartis, τη χαρακτηρίζει «υπαρκτό σκάνδαλο σε παγκόσμιο επίπεδο» το οποίο όπως λέει «απαιτεί ανάληψη πολιτικής ευθύνης» ενώ ξεκαθαρίζει ότι «θα αποφανθεί η δικαιοσύνη αν εμπλέκονται ή όχι πολιτικά πρόσωπα».

Οι αντιδράσεις 

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή της ότι τα Εξάρχεια είναι «η Μονμάρτης της πρωτεύουσας, κέντρο τέχνης και πολιτισμού». Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ την αποκάλεσε Μαρία Αντουανέτα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ μίλησε για «ιδανική πραγματικότητα», ενώ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού ανέφερε ότι «δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη».

σχολιάζοντας τις αναφορές της κ. Παπακώστα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι «Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα» και πρόσθεσε πως «η αστυνομία δεν μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής, έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μάς το έχουν πει αξιωματικοί» 

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Θανάσης Χειμωνάς επισήμανε στο τηλεοπτικό κανάλι πως «δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη… προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν (στην περιοχή) άτομα του κοινού ποινικού δικαίου»

«Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα… Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σημείωσε στον ΣΚΑΙ η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

 

Διαβάστε ακόμη: Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Στα Εξάρχεια κυριαρχούν οι ποινικοί με τα καλάσνικοφ

Νέα επίθεση κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ έξω από το Πολυτεχνείο

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα