Κ. Παπακώστα: Η Αλβανία να παρέχει στην εθνική μειονότητα τα δικαιώματά της

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, 11:13
-A +A
Κ. Παπακώστα: Η Αλβανία να παρέχει στην εθνική μειονότητα τα δικαιώματά της

Με προσωπική της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο θέμα της ομογένειας στην Αλβανία, καλώντας τη γείτονα χώρα να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητα, λίγες ώρες προτού εκδηλωθεί άλλη μια έκνομη ενέργεια, με ανατίναξη ΑΤΜ στην Παιανία.

«Πρέπει με την Αλβανία να ανοίξουμε έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο για τα Δικαιώματα της Εθνικής Μειονότητας εν όψει της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της, προϋπόθεση της οποίας είναι η πλήρης εφαρμογή τους», επισημαίνει σε ανάρτησή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου. 

 Γράφοντας στην προσωπική της σελίδα στο facebook η κ. Παπακώστα, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. 

«Η Αλβανία οφείλει να παραδεχτεί το προφανές, δηλ. ότι όπως διεκδίκησε για τους Αλβανούς, εκτός της χώρας τους, την αυτονομία ή ακόμα και την ανεξαρτησία τους, οφείλει να παρέχει στην εθνική μειονότητα όλα τα Δικαιώματά της. Αυτά αποτελούν και προϋποθέσεις από την Ευρώπη για ένταξη και η Ελλάδα οφείλει να τα υπομνήσει έγκαιρα», γράφει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 24/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα