Κ. Παπακώστα: Δε χάθηκε ο κόσμος - Fake news τα περί ανομίας

Κ. Παπακώστα: Δε χάθηκε ο κόσμος - Fake news τα περί ανομίας

Δεν χάθηκε ο κόσμος δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα περί ανομίας ως fake news και επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωση. Ταυτόχρονα μίλησε για μια... νέα φιλοσοφία σε θέματα ασφάλειας που επενδύει στην διάγνωση και την πρόληψη...

Σύμφωνα με το protothema.hr, η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας σε βουλευτές χωρών που μετέχουν στην διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι τα φαινόμενα ανομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά είναι προϊόν fake news ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επενδύει για κομματικά οφέλη στα ζητήματα ασφαλείας.

«Το Σαββατοκύριακο υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων που περίπου παρουσίασε ότι χάθηκε ο κόσμος στην Αθήνα σε ζητήματα ασφαλείας. Δεν είναι έτσι η πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαιτείται αύξηση της ασφαλείας ούτε πως εμείς ζητάμε ασυλία κριτικής. Όμως η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι επικοινωνιακός σάκος του μποξ»

Παράλληλα η κυρία Παπακώστα αποκάλυψε ότι «η σύγχρονη φιλοσοφία αστυνόμευσης την οποία δουλεύουμε βασίζεται στην έγκαιρη διάγνωση και στην πρόληψη και όχι στην καταστολή που δεν βοηθά τα νέα δεδομένα»

Κλείνοντας την τοποθέτηση της επανέφερε τις κατηγορίες για τα ΜΜΕ λέγοντας πως το αίσθημα ανασφάλειας δημιουργείται από εκείνους «που κρατούν τα μικρόφωνα 24 ώρες το 24ωρο και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ενώ εμείς μιλάμε μόνο πέντε λεπτά και χανόμαστε».

Ερωτηθείς τέλος για τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Παπακώστα διευκρίνισε ότι προέρχεται από την Καραμανλική δεξιά. «Η σχολή σκέψης του Καραμανλή δίδαξε την μετριοπάθεια και την συνεννόηση στα κρίσιμα ζητήματα όπως την ανάπτυξη αλλά και τα θέματα ασφάλειας» είπε.

«Προέρχομαι από την Καραμανλική δεξιά και συνεργάζομαι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της χώρας» είπε και ενημέρωσε ότι και το κόμμα που έχει δημιουργήσει έχει Καραμανλικές καταβολές.

Φωτογραφία intime news