Κ. Νοτοπούλου: Το έργο του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Κ. Νοτοπούλου: Το έργο του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Από το μετρό στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον αγωγό TAP, που όπως είπε ολοκληρώνεται και προγραμματίζονται νέα δίκτυα, εκτείνεται το έργο του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο οποίο η ίδια ήταν διευθύντρια μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό, σύμφωνα με την υφυπουργό Μακεδονίας, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα κατά την ομιλία της στη Βουλή η κ. Νοτοπούλου σημείωσε τα εξής:

«Στο πεδίο της ενέργειας, ο αγωγός ΤΑΡ ολοκληρώνεται και προγραμματίζονται νέα δίκτυα. Ταυτόχρονα, φυσικά, ολοκληρώνονται και οι οικιακές συνδέσεις φυσικού αερίου σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών έχουμε ήδη την ολοκλήρωση της ηλεκτροδοτούμενης γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονίκης-Ειδομένης. Επίσης, έχουμε σημαντικές επενδύσεις στα μεγάλα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, εμπορευματικά κέντρα συνδεδεμένα με οδικά και με σιδηροδρομικά δίκτυα.

Προχωράει η Σιδηροδρομική Εγνατία, ο λεγόμενος Βαλκανικός Δακτύλιος Μεταφορών και η αναβάθμιση του Αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη. Η Βόρεια Ελλάδα αποκτά ένα δίκτυο μεταφορικό, ένα δίκτυο ενεργειακό και φυσικά, ψηφιακό.

Στις αστικές μεταφορές βάλαμε τέλος στον αμαρτωλό ΟΑΣΘ, το παράδειγμα της νομιμοποίησης της κλοπής δημόσιου χρήματος. Προχωράμε άμεσα σε διαγωνισμό για την προμήθεια νέων αντιρρυπαντικών λεωφορείων. Από τα μηχανήματα που δεν έδιναν ρέστα και έκλεβαν τους πολίτες, σήμερα περνάμε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και βγαίνει η διαβούλευση γι' αυτό.

Ιδρύσαμε τοπικές μονάδες υγείας. Προχωράμε στην ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, στη δημιουργία ενός νέου Πανεπιστημίου με τη συγχώνευση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας, στην εξυγίανση και στην ενίσχυση όλων των πολιτιστικών οργανισμών της Βόρειας Ελλάδας.

Δημιουργούμε κοινωνικές δομές, γιατί για εμάς αυτό που προέχει είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Προέχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Να, λοιπόν, τι έκανε το Γραφείο του Πρωθυπουργού που τόσο αμφισβητήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και άλλα τόσα είναι που θα κάνει.

Εγώ δεν θα μιλήσω μόνο για τα οικονομικά στοιχεία και τους αριθμούς. Θα αναφερθώ στα μεγάλα ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και στην πολιτική μας. Γιατί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας είναι το στοίχημα της νέας εποχής. Και είναι ένα στοίχημα που εμείς θα  το κερδίσουμε».

Φωτογραφία intime news