Κ. Νοτοπούλου: «Θα εξηγήσω στους συμπολίτες μου τη συμφωνία των Πρεσπών»

Κ. Νοτοπούλου: «Θα εξηγήσω στους συμπολίτες μου τη συμφωνία των Πρεσπών»

«Σέβομαι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, γι' αυτό και τους καλώ σε κάθε ευκαιρία να το συζητήσουμε» ανέφερε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύουν τα περί «μακεδονικής μειονότητας» και «αναγνώρισης μακεδονικής εθνότητας».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει πως θα ψηφιστεί και επιτίθεται κατά της ΝΔ λέγοντας ότι «κατέρρευσε η επικίνδυνη ανοησία περί «μακεδονικής μειονότητας», κατέρρευσε και η επικίνδυνη ανοησία περί «αναγνώρισης μακεδονικής εθνότητας» που μας ταΐζει η ΝΔ. Οι πολίτες της Μακεδονίας δεν ασχολούνται με τα ψέματα της ΝΔ»

Στην ερώτηση αν ως υποψήφια της κυβερνητικής παράταξης κινδυνεύει να γίνει θυσία στον βωμό της συμφωνίας των Πρεσπών…απαντά: «Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι! Δεν το ζω έτσι. Θα αναμετρηθώ με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν όσους και όσες ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν θα αναμετρηθώ με τα φαντάσματα».

Σχετικά με το κλίμα στην Θεσσαλονίκη που «μοιάζει πολωμένο λόγω του ονοματολογικού» απαντά ότι «η πολιτική πόλωση με όχημα το ονοματολογικό είναι το έσχατο καταφύγιο της αντιπολίτευσης. Προσπαθεί να την εξαπλώσει σε όλη τη χώρα για να βλάψει την κυβέρνηση μην έχοντας άλλο τρόπο. Αλλά έχει αποτύχει. Σέβομαι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, γι' αυτό και τους καλώ σε κάθε ευκαιρία να το συζητήσουμε. Αλλά θα δώσουμε μάχη να γίνει κατανοητό ότι η πόλη δεν πρέπει να υποκύψει σε φαντασιακές πολώσεις».