Κ. Μπάρκας: Είχαμε νεκρούς αλλά σώθηκε αρκετός κόσμος

Κ. Μπάρκας: Είχαμε νεκρούς αλλά σώθηκε αρκετός κόσμος

Στην κυβερνητική γραμμή ότι για την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι φταίει η αυθαίρετη δόμηση έμεινε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ενώ τόνισε ότι όποιος λέει ότι φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ «χάνει όλη την ουσία».

«Για την τραγωδία στο Μάτι φταίει η αυθαίρετη δόμηση, για το γεγονός ότι κάποιος έφραξε τους δρόμους. Γιατί να λέμε ότι φταίει κάποιος άλλος; Φταίει η αυθαίρετη δόμηση», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Θέμα 104,6. 

Ερωτηθείς για το εάν έκανε η κυβέρνηση όσα έπρεπε για να εκκενώσει την περιοχή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «στα πλαίσια ενός τέτοιου φαινομένου έκανε το καλύτερο δυνατόν για να σωθούν όσοι περισσότεροι σε αυτή τη φωτιά. Είχαν ένα αποτέλεσμα, βεβαίως είχαμε νεκρούς αλλά σώσανε και αρκετό κόσμο».

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί για την προσβλητική δήλωση του Π. Πολάκη ότι «οι νεκροί θολώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους» ο Κ. Μπάρκας δικαιολόγησε τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λέγοντας ότι απαντά στις προκλήσεις των ΜΜΕ.

«Όταν γίνεται μια δολοφονία χαρακτήρα και μια χυδαία επίθεση σε όλα τα επίπεδα θεωρώ ότι ο άνθρωπος πρέπει να απαντήσει. Υπάρχουν διάφορες ειδήσεις που έχουν ειπωθεί όλο το διάστημα για την αποτελεσματικότητα των των διασωστών, το ΕΚΑΒ, τους Πυροσβέστες και ο κ. Πολάκης απάντησε σε αυτό το πράγμα».