Κ. Μπακογιάννης: Οργανωμένες ομάδες προστατεύουν το παραεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ

Κ. Μπακογιάννης: Οργανωμένες ομάδες προστατεύουν το παραεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ

«Ξεκάθαρη προστασία, νταβατζιλίκι από οργανωμένες ομάδες, οι οποίες εκμεταλλεύονται το άσυλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ», χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνννης μιλώντας στο Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6 και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη για τους παράνομους πωλητές προιόντων στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Μπακογιάννης στηλίτευσε την μέχρι τώρα αδιαφορία της πολιτείας, για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων παραεμπορίου που δρουν στην περιοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας .

Αντίθετα είπε, η ίδια αυτή η Πολιτεία, «εξαντλεί την αυστηρότητα της με τη γιαγιά των 90 ετών που πουλούσε κάλτσες, αλλά μπροστά στο οργανωμένο κύκλωμα που πάει στην ΑΣΟΕΕ, δεν πειράζει παιδιά, να είμαστε καλά».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει για το πρόβλημα της ασφάλειας στην Αθήνα, όπως για το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο, τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας με τη δημοτική αστυνομία και την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της τελευταίας.

Μιλώντας για την ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής συνεννόησης και συναίνεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας, αναφέρθηκε στις επιθέσεις εναντίον του από άλλους υποψήφιους: «Προσπαθώ και το κάνω πάρα πολύ συνειδητά, να μην απαντώ στις επιθέσεις που δέχομαι. Πολλές φορές αισθάνομαι ότι κάποιοι υποψήφιοι, με το που τους λες «καλημέρα», σου λένε «Μπακογιάννης». Τους λες «καληνύχτα» και ξανά λένε «Μπακογιάννης». Προσωπικά, όταν οι άλλοι κοιτάνε χαμηλά, προσπαθώ να κοιτάω ψηλά. Γιατί, νομίζω, αυτό περιμένουν σήμερα οι Αθηναίοι από εμάς. Δε θέλουν να δουν άλλη μία κοκορομαχία», είπε.